Sapte greseli de evitat in achizitionarea unui scaun de birou bun - Drimus.ro

Advertorial
Luni, 18 Decembrie 2017, ora 09:00
40925 citiri
Sapte greseli de evitat in achizitionarea unui scaun de birou bun - Drimus.ro

Cat de sigur este scaunul de birou pe care il folositi in prezent?

"Ce nu stiu, nu ma afecteaza!" - iata o vorba veche din popor pe care multi dintre noi o cunoastem. Dar daca ne gandim ca petrecem pe scaun 8 ore in fiecare zi, ignoranta nu ne face deloc bine.

Scaunul de birou pe care il folositi in prezent poate avea un impact major asupra sanatatii dumneavoastra. Si s-ar putea nici macar sa nu fiti constient de acest lucru.

Folosirea unui scaun de birou prost proiectat poate provoca probleme serioase organismului uman, pe termen lung. In plus reduce substantial productivitatea.

S-au facut si inca se fac numeroase studii care arata ca organismul uman nu este proiectat sa stea 8 ore pe zi tintuit in scaun. Aceste studii se finalizeaza adesea cu rapoarte ale caror titluri ne dau fiori pe sira spinarii.

Adevarul este ca o viata sedentara are un efect nociv asupra corpului omenesc. Insa nu totul este atat de dramatic. Din fericire exista numeroase scaune birou foarte bine concepute pentru a sprijini corpul atunci cand stam in pozitie sezand. Aceste scaune vin de obicei la pachet cu multiple posibilitati de reglare si personalizare.

Sa revenim la intrebare - scaunul de birou pe care il folositi in prezent va ajuta sau va incurca? Iata mai departe cateva intrebari esentiale pentru a afla raspunsul.

  • Scaunul de birou pe care il folositi are suport lombar? Acest suport sustine foarte bine mijlocul, zona unde se afla discurile lombosacrale. Potrivit specialistilor asupra acestor discuri se exercita o presiune de trei ori mai mare atunci cand stam pe scaun decat atunci cand stam in picioare. Daca aveti dureri de mijloc atunci este posibil sa folositi un scaun de birou necorespunzator.

  • Scaunul de birou pe care il folositi este prevazut cu suport pentru brate? Mai nou scaunele de birou pot avea acest tip de suport reglabil, in functie de inaltimea utilizatorului. Potrivit Universitatii din New Hampshire, bratele ar trebui sa stea confortabil pe cotiere la un unghi de 90 de grade. De aceea suportul pentru brate este foarte important. Scaunele de birou cu suport ajustabil pentru brate sunt ideale din acest punct de vedere.

  • Scaunul de birou pe care il folositi are tetiera incorporata? Fiecare parte a corpului conteaza atunci cand vine vorba despre postura; de la cap pana la picioare. O tetiera va poate ajuta in relaxarea umerilor, lucru vital pentru o postura sanatoasa.

  • Scaunul se regleaza pentru a prelua linia corpului dumneavoastra? Scaunele de birou ergonomice se pot ajusta pe inaltime si pe spate astfel incat sa va sustina corpul cat mai bine. Acest lucru este important nu doar pentru ca fiecare persoana este unica, ci si pentru ca in mediul profesional adesea angajatii sunt nevoiti sa se mute dintr-o zona de lucru in alta (chiar si pe parcursul unei singure zile). Indiferent daca vorbiti la telefon, tastati la calculator sau trimiteti un sms de pe smartphone, scaunul trebuie sa sprijine cat mai bine corpul pentru a evita disconfortul si problemele de sanatate pe termen lung.

Indiferent de mobilierul biroului dumneavoastra, la Drimus avem scaune tip office care sustin o pozitie corecta a corpului si promoveaza un mod de viata sanatos chiar si atunci cand sunteti nevoiti sa petreceti perioade lungi de timp asezat.

7 Greseli frecvente in alegerea scaunului de birou

Achizitionarea unui scaun de birou implica o multime de considerente, cum ar fi de exemplu confortul si siguranta. Nu ar trebui sa fie dificil sa gasiti scaunul potrivit nevoilor dumneavoastra si puteti evita cele mai frecvente greseli, verificand lista de mai jos.

1. Material necorespunzator

Tapiteria este unul din cei mai importanti factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un scaun de birou. Veti simti acest lucru mai ales in vara, cand temperaturile sunt mai mari. Tapiteria influenteaza de asemenea usurinta cu care se curata scaunul, intrucat el poate fi expus la pete si murdarie.

Pielea este cea mai populara optiune pentru scaunele de birou, in special pentru salile de conferinte si birouri executive.

Pielea naturala sau ecologica se curata si se usuca rapid. Daca nu sunteti atat de incantat de piele, pentru ca petreceti mult timp asezat pe scaun, atunci orientati-va spre mesh (sau plasa). In prezent mesh-ul este foarte fashion in industria scaunelor de birou si este atat de apreciat datorita faptului ca ofera respirabilitate maxima.

2. Culori nepotrivite

In regula, cel mai mare avantaj al scaunului de birou trebuie sa fie ergonomia. Dar nu putem da la o parte complet designul. Uneori ni se pare ca avem nevoie de o explozie de culoare intr-un birou modern si curat. Aici intervine mobilierul in culori indraznete. Totusi scaunul de birou ramane cea mai sigura alegere.

Scaunele de birou albe sunt absolut superbe insa tind sa se murdareasca prea usor, dar adevarul este ca uneori culorile clasice cum ar fi maro sau negru pot parea prea monotone. Dimpotriva, un scaun rosu poate da o nota aparte biroului dumneavoastra.

Alegeti culoarea tinand cont de personalitatea dumneavoastra, de domeniul in care lucrati, de restul mobilierului si in general de atmosfera care exista sau pe care doriti sa o creati la birou.

3. Nu luati in considerare inaltimea dumneavoastra

Alegerea scaunului de birou trebuie sa tina cont si de inaltimea persoanei care il va utiliza. Un angajat inalt va avea dificultati in folosirea unui scaun fix cu picioare scurte, iar un angajat mai scund nu va sta confortabil intr-un scaun prea mare si inalt.

Din acest punct de vedere este esential sa optati pentru un scaun reglabil pe inaltime, ca sa nu va faceti griji cat de inalt sau scund va fi utilizatorul sau.

Acesta scaune sunt versatile si permit ajustarea inaltimii printr-un piston cu gaz. Astfel scaunul se poate inalta sau se poate cobori in functie de nevoi si preferinte. Cele mai complexe scaune de birou sunt prevazute si cu sistem de reglare pentru sustinerea antebratelor si confort maxim.

4. Nu tineti cont de spatiul pe care il aveti la dispozitie

Zona de lucru este un factor esential de care trebuie sa tineti cont cand cumparati un scaun de birou. Daca exista suficient spatiu, atunci nu va fi o problema sa alegeti model mai voluminos.

Dar daca veti putin spatiu la dispozite sau birourile sunt foarte apropiate unele de alte (cum se intampla de exemplu in cazul operatorilor din call-center) atunci este imperios necesar sa luati toate masurile necesare pentru a va asigura ca scaunele (sau angajatii) nu se vor lovi unele de altele.

Masurati spatiul disponibil si comparati-l cu dimensiunile scaunului de birou. Pentru spatiile inguste poate fi nevoie sa alegeti un model mai compact

5. Renuntati la anumite caracteristici importante pentru a plati mai putin

Desigur, pretul este unul din cei mai importanti factori de care tineti cont cand alegeti un scaun... la fel este pentru orice achizitie, mai ales daca va considerati o persoana cumpatata si extrem de atenta la investitiile si cheltuielile realizate. Dar, nu faceti niciodata greseala de a renunta la un scaun de birou bun, doar pentru a alege unul mai ieftin, de calitate mai slaba.

Alegeti sa investiti inteligent intr-un scaun de calitate superioara. Pana la urma, scaunul nu este ca o pereche de pantofi la care o sa renuntati peste cateva luni. Va influenteaza sanatatea, starea de spirit, productivitatea.

Cand trebuie sa luati o decizie finala acordati atentia cuvenita valorii sale, nu doar pretului. Un scaun bun poate sa va serveasca ani de zile, in cele mai bune conditii. S-ar putea sa coste putin mai mult, dar aveti garantia designului si calitatii materialelor folsosite.

6. Alegeti designul in detrimentul confortului

Desigur varianta ideala ar fi sa gasiti un scaun care sa arate minunat si care sa va ofere confortul pe care il ravniti. In practica nu se intampla mereu asa. S-ar putea sa va placa foarte tare un scaun mov care se potriveste minunat cu restul mobilierului de birou si care arata traznet... dar nu are suport pentru brate sau nu este prevazut cu tetiera asa cum v-ar fi placut sau tapiteria este de fapt din stofa si nu din mesh. Este doar un exemplu, dar cred ca ati prins ideea.

In aceste situatii este important sa ganditi la rece si sa acordati o importanta mai mare confortului. Degeaba va cumparati niste sandale superbe cu cel mai inalt toc cui, daca nu puteti sa mergeti pe ele. Riscati sa cadeti, sa nu le puteti purta sau sa va alegeti cu dureri de coloana. Si iata inca un punct comun dintre o pereche de pantofi si scaunele de birou: ambele, daca sunt alese nepotrivit pot provoca dureri de spate cumplite.

Din fericire la Drimus avem o oferta extrem de variata de scaune de birou, astfel ca avem convingerea ca va fi mai usor pentru dumneavoastra sa alegeti modelul care sa va multumeasca atat din punct de vedere al confortului, cat si din punct de vedere al designului.

7. Nu va uitati la termenul de garantie

Iata o ultima greseala frecventa pe care o fac multe persoane cand cumpara un scaun de birou. Daca achizitia este de la o persoana fizica practic nu veti primi deloc garantie. Exista magazine care ofera garantie 6 luni sau 1 an pentru scaunele de birou comercializate. Nu va multumiti asa!

Nu treceti cu vederea garantia oferita de comerciant. La Drimus garantia oferita pentru toata gama scaunelor de birou este de 2 ani, iar asta inseamna incredere sporita, calitate superioara a materialelor folosite, modele solide si durabile care vor rezista surprinzator de bine in timp.

Concluzie

Nu vi se pare ca scaunele de birou sunt precum pantofii? Sa ne gandim putin. Petrecem foarte mult timp in compania lor. Asemenea pantofilor, scaunele de birou subliniaza diferente de statut si gust estetic. Ambele ne pot afecta sanatatea si starea de spirit la un moment dat.

Cu toate acestea, spre deosebire de pantofii pe care ii purtam la birou, cei mai multi dintre noi nu putem sa ne alegem singuri scaunul de lucru. Dupa ce esti acceptat in urma interviului, exista deja un scaun de birou care te asteapta. Si nu-l poti refuza... chiar ti-ai dorit acel job.

Din fericire tot mai multi angajatori realizeaza cat de important este scaunul de birou pentru sporirea productivitatii, iar acolo unde nu se intampla acest lucru, angajatii sunt cei care aleg sa-si schimbe scaunul in acord cu preferintele si caracteristicile personale. Desigur, nu ne referim strict la design. Pentru ca in esenta scaunul de birou inseamna mult mai mult decat ceea ce se observa la prima vedere.

Tineti cont de greselile mentionate mai sus si evitati-le atunci cand sunteti in cautarea unui scaun de birou. Daca ati ajuns la concluzia ca scaunul pe care il folositi in prezent va face rau, renuntati cat mai repede la el. Este incredibil cat de mult conteaza confortul la locul de munca. Daca vreti sa dati randament maxim, asigurati-va ca stati intr-un scaun ergonomic si foarte confortabil.

Va invitam intr-o calatorie virtuala in magazinul Drimus, unde veti putea vizualiza, compara si comanda din zeci de modele de scaune de birou. Avem pe stoc scaune de birou mai ieftine si scaune complexe realizate in cel mai mic detaliu, scaune de birou elegante, moderne sau traditionale, in culori variate. Toate produsele beneficiaza de garantie.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#scaun birou, #alegere scaun birou , #afaceri de succes