Top companii din domeniul tehnologiei care ne-au schimbat viata

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 23:04
4573 citiri
Top companii din domeniul tehnologiei care ne-au schimbat viata

Companiile din domeniul tehnologiei incearca sa creeze produse noi, cu care sa atraga tot mai multi clienti, iar inventiile lor au influentat modul in care ne desfasuram activitatile.

Iata un clasament al acestor companii, luand in calcul impactul pe care l-au avut asupra vietii oamenilor, realizat de Business Insider.

15. Motorola

Motorola este firma care a inventat telefonul mobil, dispozitiv indispensabil pentru oamenii din ziua de azi. Desi, in prezent, compania nu detine suprematia pe acest segment, va ramane in istorie pentru crearea unui produs revolutionar.

14. Nintendo

Compania a reusit sa infiinteze un imperiu al jocurilor, prin faptul ca si-a extins permanent publicul-tinta. Chiar daca nu esti un impatimit al genului, este imposibil sa nu fi auzit de Pokemon sau de Mario.

13. Polaroid

Inainte ca era digitala sa ne domine viata, cei de la Polaroid au realizat conceptul de fotografie instant.

12. Facebook

Creatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, le-a dat oamenilor inca un motiv in plus sa utilizeze Internetul. Cea mai importanta realizare a sa este ca peste un miliard de oameni folosesc acest serviciu.

11. HP

Compania americana HP, care a avut primul sediu intr-un garaj din Silicon Valley, a devenit un gigant al calculatoarelor.

10. Sony

Sony a fost mult timp cea mai importanta firma de electronice. Produse ca walkman-ul sau discman-ul au fost revolutionare, la vremea lor.

9. Google

Motorul de cautare al Google a fost exact ceea ce avea nevoie Internetul. Fara acesta, totul ar fi fost haotic, informatia fiind imposibil de cautat si de inteles. Compania ar putea sa ajunga mai sus in acest clasament, in functie de impactul pe care il vor avea cele mai recente investitii.

8. Amazon

Compania infiintata de Jeff Bezos a inceput ca magazin online de carti, dupa care a inceput sa vanda o gama extrem de variata de produse. In prezent, Amazon este una dintre cele mai importante companii tehnologice. Serviciile sale web au facilitat lansarea de noi afaceri, iar tableta sa reprezinta un rival puternic pentru cea de la Apple. Mai mult, e-Read-erul lansat de Amazon schimba modul in care citim cartile.

7. IBM

IBM a fost, timp de 100 de ani, un simbol al industriei calculatoarelor, vanzand tehnologie chiar inainte de aparitia lor. Compania s-a extins extrem de mult, de la fabricarea celor mai mici microprocesoare, pana la inventarea unor supercompuere extrem de performante.

6. Intel

Intel a inventat microprocesoarele, fara de care computerele personale nu puteau sa apara. Inainte de fabricarea acestui dispozitiv, calculatoarele ocupau o camera intreaga si costau zeci de mii de dolari.

5. Microsoft

Desi Apple a inventat calculatorul personal pentru publicul larg, Microsoft l-a facut cunoscut. In prezent, peste 90% dintre PC-uri ruleaza cu software-ul creat de aceasta companie.

4. AT&T

In prezent, AT&T este criticata pentru serviciile defectuoase, insa ramane, totusi, prima companie de telefonie mobila din lume.

3. Apple

Apple a creat era PC-urilor pentru publicul larg, iar, in prezent, le redefineste prin intermediul iPhone si iPad. Timp de 15 ani, aceasta companie a revolutionat toata piata de tehnologie.

2. General Electric

General Electric, infiintata chiar de Thomas Edison, are o bogata experienta in domeniul tehnologiei. Printre inventiile revolutionare se numara becul, motorul cu aburi, radiatorul electric, radioul, televizorul si turbinele eoliene.

1. Ford

Automobilul a reprezentat o adevarata revolutie tehnologica, iar Ford a fost inventatorul sau. Compania a schimbat radical istoria cand a lansat prima masina din lume, Model T.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com