Un fost inginer Tesla a creat un leac pentru mahmureala si a avut vanzari de 1 milion de dolari in trei luni

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 07:15
8670 citiri
Un fost inginer Tesla a creat un leac pentru mahmureala si a avut vanzari de 1 milion de dolari in trei luni
Foto: captura Morning Recovery

Morning Recovery, un startup infiintat de un fost angajat Facebook si Tesla, a aparut dintr-o intamplare.

Canadianul Sisun Lee inca lucra ca inginer la Tesla cand a creat produsul care s-a bucurat de un succes atat de mare incat tanarul a decis sa renunte la jobul sau bine platit. Este vorba de un leac pentru mahmureala care a generat in numai trei luni venituri de 1 milion de dolari, potrivit Business Insider.

Totul a inceput dupa ce incercarile lui Lee de a importa in SUA bauturile pentru prevenirea mahmurelii pe care le descoperise in timpul unei vizite in Coreea de Sud, una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel al consumului de alcool pe cap de locuitor, au dat gres.

Ulterior, Lee a descoperit lucrarile cercetatoarei Jing Liang de la Universitatea din California de Sud (USC) despre remedii pe baza de ierburi, iar Liang a acceptat sa il ajute sa creeze propria bautura, folosind ingrediente aprobate de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA).

Lee si-a testat potiunea pe prietenii sai de la Tesla, precum si pe cativa fosti colegi de la Facebook. Acestora le-a placut atat de mult incat Lee a incheiat un contract cu o fabrica din Coreea, ideea initiala fiind de a produce doar atat cat sa le ajunga prietenilor sai. Insa cineva a scris despre bautura pe site-ul Product Hunt, unde sunt promovate produse noi, si dintr-o data, mii de oameni au inceput sa-l caute pe Lee pentru a-i cumpara produsul.

In continuare, tanarul a strans bani de la investitori pentru a putea demara productia si a creat un site rudimentar, cu o lista de asteptare pe care s-au inscris 30.000 de oameni.

Succesul neasteptat i-a adus si cateva probleme. Canadianul, care a lucrat la Tesla si la Facebook cu viza de munca, a fost temporar expulzat din SUA, dupa ce o noua lege privind imigrantii care deschid afaceri in aceasta tara fusese pusa in asteptare.

Cu ajutorul unui avocat si datorita faptului ca o campanie de crowdfunig lansata pe Indiegogo a mers atat de bine (a strans 250.000 de dolari intr-o luna, putand astfel sa dovedeasca faptul ca afacerea sa are venituri) a reusit sa revina in SUA.

Lee si-a mutat compania din Silicon Valley in Los Angeles pentru a fi mai aproape de echipa de cercetare de la USC.

Secretul este sa nu ajungi la mahmureala

Bauturile lui Lee au la baza un ingredient numit dihydromyricetin (DHM), care se gaseste in arborele de stafide japonez, folosit ca remediu pentru mahmureala in Asia de mii de ani.

DHM functioneaza daca este consumat inainte de culcare, ajutand organismul sa elimine acidul toxic care genereaza starile neplacute specifice mahmurelii.

Lee nu este singurul care vinde remedii pe baza de DHM, insa echipa sa de cercetatori a descoperit ca ingrediente precum vitaminele B si C, care se gasesc in Morning Recovery, au de asemenea un rol in potentarea bauturii.

Un pachet cu sase bucati costa 30 de dolari.

Vanzari explozive

In perioada iulie-septembrie, vanzarile Morning Recovery, care are in prezent sase angajati cu norma intreaga, s-au ridicat la 1 milion de dolari. In acest ritm, Lee se asteapta ca vanzarile sa ajunga la 5 milioane de dolari in primul an.

Insa tot profitul intra in productie, spune tanarul, care intentioneaza sa produca jumatate de milion de potiuni pentru luna decembrie. Ia totusi in considerare si posibilitatea ca cererea sa scada.

"Nu am nicio o idee care este cererea. Totul este atat de nou", spune Lee.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#leac mahmureala, #Morning Recovery , #afaceri de succes
Comentarii
Poza mikha
mikha
rank 5
Astia nu au auzit de...