Ce tipuri de afacere poti deschide prin programul Start-up Nation cu o incadrare in bugetul de 200.000 de lei?

Advertorial
Vineri, 16 Februarie 2018, ora 14:00
67293 citiri
Ce tipuri de afacere poti deschide prin programul Start-up Nation cu o incadrare in bugetul de 200.000 de lei?

Start-up Nation este un program prin care statul roman, prin Ministerul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, ofera pana la 200.000 de lei celor care vor sa porneasca un IMM.

Suma de 200.000 de lei este nerambursabila si reprezinta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Mai exact, statul nu mai cere antreprenorului sa suporte o parte din investitie la deschiderea unei noi companii.

Ce tipuri de afaceri poti deschide si cu ce te poate ajuta SDS Group?

SDS Group, o companie cu o experienta de peste 20 de ani in importul si distributia de echipamente HoReCa, de spalatorie si de curatenie, care reprezinta in Romania producatori europeni consacrati (Electrolux Professional, Zanussi Professional, Santos, Nilfisk, etc.), pune la dispozitie o gama variata de utilaje si servicii (proiectarea fluxului tehnologic, livrarea si montajul utilajelor, instruirea personalului ce va utiliza utilajele si service in garantie si post-garantie).

Prin acest progam de dezvoltare Start-up Nation si cu ajutorul echipei SDS Group iti poti deschide: spalatorii (myLaundry, lagoon), spalatorie masini, covrigarie, patiserie, restaurant de dimensiuni mici, shaormerie.

Echipamente necesare pentru fiecare tip de afacere:

O idee buna de afacere este deschiderea unei spalatorii (myLaundry, lagoon), de exemplu, pentru o curatatorie ecologica ce foloseste sistemul lagoon Advanced Care, veti avea nevoie de urmatoarele echipamente:

  • Masina de scos pete cu vacuum;
  • Masina de spalat rufe cu turatie mare de stoarcere de 6 kg;
  • Uscator de rufe electric de 6 kg;
  • Masina de spalat rufe cu turatie mare de stoarcere de 18-20 kg;
  • Uscator de rufe de 15,5-19,4 kg;
  • Doua sisteme de dozare eficienta a detergentului (pentru a reduce costurile cu consumabilele);
  • O masa de calcat special apentru Wet Cleaning cu boiler incorporat;
  • Masina de ambalat;
  • Conveyor;
  • Trei carucioare pentru transport si depozitare;
  • Patru standere profesionale.

In cazul deschiderii unei spalatorii de masini, echipamentele necesare sunt alese in functie de numarul boxelor de spalare, pentru o spalatorie cu 3 boxe aveti nevoie de 2 aparate de spalat cu jet de presiune apa, 1 aparat jet apa rece, 2 aspiratoare praf si lichide, 1 aparat spalat cu injectie extractie pentru spalat interior, sistem de spumare, compresor minim 6 bar.

Pentru a dota o covrigarie sunt necesare urmatoarele echipamente care variaza in functie de cantitatea de covrigi pe care va propuneti sa o realizati zilnic:

  • Cernator faina cu o capacitate de aproximativ 100 kg/5 minute si cu dispozitiv de retinere particule metalice pentru a evita patrunderea diferitelor impuritati in aluat;
  • Malaxor de 40-50 kg, pentru procesarea aluatului;
  • Masina de intins si rulat coca (masina de facut fitile sau grisine) cu o capacitate de 25-50 kg;
  • Mese din inox pentru prepararea covrigilor;
  • Spatiu frigorific pentru pastrarea diferitelor alimente necesare in prepararea covrigilor (daca vorbim de o covrigarie care produce covrigi cu cascaval, ciocolata, covridog, etc este necesara pastrarea la rece a umpluturilor):
  • Dulap frigorific refrigerare de 670 litri;
  • Masa frigorifica congelare;
  • Oparitor pentru oparirea aluatului inainte de a fi pus la cuptor;
  • Cuptor electric cu banda.

Spre exemplu, pentru o cofetarie-patiserie, va propunem urmatoarele echipamente, care sa se incadreze in bugetul oferit de programul Start-up Nation: malaxor aluat, masina de foietaj, dospitor, cuptor tip tunel cu banda, aparat clatite, cuptor pentru patisserie, masa frigorifica refrigerare cu 3 usi, masina cuburi de gheata, masina de spalat vase mari, echipamente neutre si tavi de patiserie.

Pentru un restaurant de mici dimensiuni va recomandam: o masina de curatat cartofi, o masina de feliat legume, un mixer manual, o marmite cu incalzire indirecta, o masina de gatit cu 4 ochiuri si cuptor, un cuptor gastronomic cu 12 tavi, o vitrina verticale refrigerate, un dulap frigorific de refrigerare, o masina de spalat vase undercounter, o hota de perete, un sterilizator de cutite cu raze ultraviolet, echipamente neutre, precum si accesorii pentru bucatarie (oale, salatiere, tigai, strecuratoare, linguri servire, polonice, palete, spatule, razatoare, farfurii, boluri si tacamuri).

Pentru a deschide o afacere de tip shaormerie aveti nevoie in primul rand de un aparat shaorma si kebab si de un cutit special din otel pentru shaorma si kebab.

De asemenea, mai aveti nevoie de urmatoarele utilaje pentru fast-food: friteuze, saladete cu baza refirgerata, mese, echipamente frigorifice, lavoare, hote si vitrine pentru bauturi.

Daca vreti sa initiati o astfel de companie, echipa SDS Group va este alaturi, iar pentru mai multe detalii legate de echipamente accesati site-ul www.sdsgroup.ro, sau ne puteti contacta telefonic la numarul 021 311 88 09 sau la 0734 667 272 si prin e-mail la adresa office@sdsgroup.ro.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#afaceri startup nation, #echipamente patiserie , #afaceri mici