Anunt important de la eMag: E o noua provocare pentru noi

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 09:43
5692 citiri
Anunt important de la eMag: E o noua provocare pentru noi
Foto: Google+/eMag

Retailerul eMAG a inceput demersurile de extindere in Polonia, unde comertul online reprezinta o piata de 4 miliarde de euro.

In decembrie 2014, compania a depus o solicitare la Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului din aceasta tara privind preluarea controlului asupra Agito, unul dintre cele mai mari magazine online locale.

"Aceasta extindere face parte din strategia noastra asumata pe termen mediu si lung de a ne consolida pozitia in regiune. In prezent, accesam, datorita celor trei piete in care ne desfasuram activitatea deja - Romania, Bulgaria si Ungaria - o baza de peste 36 de milioane de clienti.

Acum intram intr-o tara mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piata de comert online estimata la 4 miliarde de euro si cu un potential mare de crestere", a spus Sorin Ionescu, vicepresedinte si director de Dezvoltare Internationala eMAG, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Compania Agito, infiintata in anul 2002 ca magazin online de electronice si electrocasnice, a devenit, prin extinderea categoriilor de produse si prin dezvoltarea echipei, unul dintre cei mai puternici jucatori pe piata de comert online din Polonia.

In 2008, a ocupat locul secund in topul "Deloitte Technology Fast 50", in 2009 a primit distinctia Dot.com, iar raportul "E-Commerce 2009" realizat de Internet Standard confirma pozitia de lider a Agito pe piata din Polonia.

In 2013, Agito.pl a fost prima optiune a consumatorilor din Polonia si a primit premiul "Consumer's Golden Laurel 2013", intr-un clasament al celor mai populare produse si branduri poloneze.

Iulian Stanciu, eMAG: Investiti in tehnologie, in 2014

"Transferul de actiuni va reprezenta o noua provocare pentru noi, vom aduce langa echipa eMAG o echipa performanta, cu o foarte buna cunoastere a pietei locale. Cele doua echipe vor opera pe o platforma IT comuna, iar acest fapt se va traduce, cu siguranta, in servicii si categorii noi, in beneficiul clientilor finali", mai spune Sorin Ionescu.

Transferul de actiuni intre cele doua companii se va concretiza odata cu primirea aprobarii din partea institutiei poloneze.

eMAG si-a inceput activitatea in anul 2001, iar in prezent, echipa sa este formata din aproximativ 1.000 de angajati.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#eMag extinde Polonia, #eMag magazin Polonia, #eMag extinde , #afaceri online