Au intre 17 si 20 de ani si vor sa cucereasca cea mai exploziva piata a momentului

Marti, 13 Mai 2014, ora 07:51
11566 citiri
Au intre 17 si 20 de ani si vor sa cucereasca cea mai exploziva piata a momentului

Cinci tineri din Bucuresti s-au lansat in afaceri. Cu resurse putine, au reusit sa creeze un produs viabil pe o piata tot mai competitiva.

Insa cel mai remarcabil aspect in ceea ce-i priveste este varsta. Doi dintre ei se pregatesc sa sustina examenul de bacalaureat in acest an, iar cel mai tanar membru al grupului este de-abia clasa a XI-a. Per ansamblu, limita maxima de varsta este de 20 de ani.

Concret, echipa este formata din Gabriel Moldoveanu, 18 ani, elev in clasa a XII-a, care are functia de IT developer in cadrul proiectului, Mircea Ivanov, 20 de ani, student in anul II - se ocupa de partea de vanzari, Lucian Irsa, 20 de ani, student in anul II (vanzari si IT) si Dan Dumitrache, 18 ani, elev in clasa a XII-a, (administrare clienti si baza de date, marketing online).

Lor li se adauga Anda Ivanov, 17 ani, eleva in clasa a XI-a (administrare web & blog).

Google da unda verde Romaniei. Meseria care iti poate aduce castiguri uriase sau nimic

Decizia de a lansa un proiect IT a venit din plictiseala.

"Toti suntem vecini, prieteni, plictisiti de jocurile pe calculator si, mai ales, de scoala", au spus tinerii pentru Ziare.com.

Ei au lansat proiectul VreiMancare, portal prin intermediul caruia utilizatorii pot comanda mancare de la restaurantele cu livrare in zona in care se afla. Profitand de dezvoltarea unui nou segment de piata, cel al aplicatiilor pentru dispozitive mobile, au lansat si aplicatia pentru smartphone sau tableta.

Ideea, in urma experientei de student in Anglia

Ideea initiala i-a apartinut lui Mircea Ivanov, care, fiind student in Anglia, folosea serviciile de take-away sau delivery pentru a manca acasa.

"In urma experientei sale si a curiozitatii noastre, am creat website-ul si aplicatia pentru smartphone", au precizat tinerii.

A plecat din Romania cu 26 de dolari si vinde in SUA companii pe sute de milioane

Acestia sunt foarte mandri de calitatea produselor lor, care incorporeaza tehnologii precum geolocalizare sau harti interactive, si sunt convinsi ca au cheltuit mult mai putini bani decat "concurenta" pentru a ajunge la acelasi nivel.

Documentare de pe Net si bani de la parinti pentru resursele folosite

Deoarece au dispus de suficient timp, au invatat de pe Internet lucrurile necesare pentru a-si pune in practica ideile.

De bani nu au avut nevoie decat pentru Net si PC-uri, care au fost asigurate de parinti, insa le trebuie in continuare fonduri pentru dezvoltarea afacerii, pentru reclama si spera sa ii primeasca.

Portalul web www.vreimancare.ro si aplicatia mobila afiseaza restaurantele in functie de distanta. Utilizatorii nu trebuie sa isi faca un cont pentru a comanda.

"Folosind aceasta metoda speram sa multumim ambele tabere: atat restaurantul, care livreaza aproape si nu isi foloseste multe resurse, cat si clientul, care va beneficia de produsele comandate in cel mai scurt timp", au explicat tinerii.

Initiativa lor nu este singura pe piata autohtona. Ziare.com a scris anterior despre alte doua servicii similare, care te ajuta, in principiu, sa sari peste mai multe etape atunci cand vrei sa comanzi mancare.

Citeste pe larg despre cele doua servicii aici: Ti-e foame? Afaceri online prin care poti comanda mancare rapid, fara prea mare bataie de cap

Alte proiecte: meniul de pe tableta

"Invatand de la proiectul www.VreiMancare.ro, ne-a fost usor sa trecem la VreiMeniu, care este o aplicatie pe tableta si smartphone ce inlocuieste meniurile clasice din hartie ale restaurantelor. Ideea este a unui parinte care a vazut tablete cu meniul pe mesele unui restaurant din strainatate", au continuat cei cinci.

O astfel de aplicatie permite transmiterea comenzii direct la bucatarie, fara interventia chelnerului, si include chiar recomandarea vinului.

"Dupa cum ne stim colegii de scoala, toti ar vrea sa foloseasca telefonul sau tableta sa-si comande produsele, asa ca sper sa avem succes", au adaugat ei.

Planuri de viitor

In continuare, vor sa isi deschida o firma, care se va numi "VreiSoft" si care are deja un site. Planul lor este sa faca bani si din dezvoltare software, nu numai din cele doua proiecte.

Intre timp, "unii dintre noi trebuie sa invete pentru bacalaureat materii pe care sigur nu le vom folosi la proiectele noastre", au sustinut reprezentantii viitoarei firme de software.

Trebuie sa termine scoala, macar pentru parinti, iar in ceea ce priveste cariera nu stiu inca ce sa spuna.

"Ceea ce stim sigur este ca vrem sa demonstram ca putem, chiar daca nu avem hartii care sa dovedeasca faptul ca am terminat o scoala", au incheiat tinerii.

  • Pana in 2018, sectorul european al aplicatiilor mobile ar putea angaja 4,8 milioane de persoane si ar putea contribui cu pana la 63 de miliarde de euro la economia Uniunii Europene, fata de 17,5 miliarde in prezent, potrivit unui studiu realizat de Gigaom Research pentru Comisia Europeana in februarie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#tineri afaceri online, #aplicatii tineri, #aplicatii smartphone , #afaceri online