Cat trebuie sa investesti intr-o afacere online si cum te asiguri ca o sa mearga - Interviu Catana Alexandru

Advertorial
Vineri, 22 Iulie 2016, ora 13:20
16943 citiri
Cat trebuie sa investesti intr-o afacere online si cum te asiguri ca o sa mearga - Interviu Catana Alexandru

IT-ul in Romania nu este format doar din companii cu 400 de angajati, ci si din firme mici, creative, care dau culoare acestui domeniu. Una dintre aceste companii este Websignal, fondata de Catana Alexandru.

Websigal.ro este o firma web design & e-commerce specializata in dezvoltarea de solutii integrate pentru mediul online.

Despre cum poate avea succes un startup in e-commerce pe piata din Romania, cum si cat trebuie sa investesti intr-un astfel de business si ce trebuie sa urmaresti vorbeste Catana Alexandru, CEO Websignal, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Agentia Websignal.ro se ocupa doar de e-commerce?

Nu, acoperim o plaja mare de servicii web: de la branding, marketing, securitate IT, pana la design-ul, dezvoltarea si implementare solutiilor.

Dar e-commerce-ul care are la baza o strategie omni-channel, unde proprietarul magazinului intelege importanta fiecarui canal, dar priveste business-ul ca un tot unitar, ramane focusul agentiei noastre.

Care este bugetul necesar pentru un startup in e-commerce?

Bugetul depinde enorm de nisa. Daca vorbim de IT&C, o nisa cu margine de 3-5% si un volum mare, suma pentru a deveni player in aceasta piata incepe de la 200.000 de dolari.

Daca ne referim la fashion, o nisa cu margine de 20-30%, putem incepe un business cu 10.000 de dolari. Important este sa alegem o nisa unde putem aduce valoare si unde competitia nu prea exista.

Cum ar trebui impartit bugetul unui magazine online?

Fiecare business plan difera de la caz la caz. Daca vorbim de un startup, cea mai mare parte din buget ar trebui alocata unei strategii de marketing care inglobeaza: testare, validare si feedback.

Daca vorbim despre un magazin online deja lansat pe piata, cu produse vandabile, energia ar trebui redirectionata partial spre brand awarness, layout, usability, cresterea ratei de conversie si recurenta.

Care vi se pare nisa cu cel mai mare potential in urmatorii ani in e-commerce-ul Romanesc?

Toate nisele au potential de crestere, dar cred ca producatorii romani ar trebui sa inceapa sa isi comercializeze produsele direct prin intermediul propriei platforme online.

Care este importanta clientului si ce ar trebui sa invete cei care au o afacere in mediul online?

Fie ca vorbim despre offline sau despre online utilizatorul si nevoile acestuia TREBUIE sa fie centrul decizilior care se iau intr-o companie.

Trebuie sa invatam sa nu mai vindem produse si servicii cum vrem noi sa le vindem, ci sa le vindem asa cum vrea clientul sa le cumpere!

Care sunt piedicile in succesul unui magazine online?

Costurile cu stocul si dezvoltarea infrastructurii de livrare pun de obicei probleme multor antreprenori.

Probleme apar si daca se alege dropshipping: stocuri neactualizate, intarzieri la livrare, aici exista multi factori pe care nu ii putem controla, dar costurile cu stocul si operarea acestuia dispar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Websignal e commerce, #Websignal web design, #afaceri online , #afaceri online