Tipuri de reduceri online care genereaza vanzari uriase de produse

Advertorial
Joi, 27 Iulie 2017, ora 15:32
20904 citiri
Tipuri de reduceri online care genereaza vanzari uriase de produse

Tendinta din ultimii ani a utilizatorilor romani este de a transforma in necesitate achizitionarea unor produse aflate la reduceri. Pretul online este vanat indiferent de produse.

Un studiu realizat de Millward Brown Romania, in anul 2014, a aratat ca produsele vandute de magazinele online sunt mai ieftine cu pana la 40% in comparatie cu cele din magazinele fizice, ceea ce inseamna ca achizitionarea produselor online este oricum si oricand mai profitabila.

Ideea este sustinuta si de rezultatul unui studiu realizat in anul 2016 de catre GPeC, care arata ca zilnic, romanii fac cumparaturi online in valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Bineinteles ca valoarea cumparaturilor creste in momentul in care se fac reduceri online.

Se estimeaza ca in anul 2016, numarul de magazine online care se bucurau de trafic si comenzi era de 5000, insa in online-ul romanesc numarul de website-uri inregistrate pe domeniul.ro care pot fi considerate magazine online deoarece au functia "adauga in cos", este cu mult mai mare - peste 20.000 de magazine, doar ca nu toate au trafic relevant.

Principalele categorii de produse vandute in 2016 sunt urmatoarele:

  • Produse din categoria electro-IT&C;
  • Produse din categoria Fashion & Beauty;
  • Produse din categoria casa si decoratiuni;
  • Produse din categorii destinate copiilor.

In 2016, la nivelul Romaniei, au fost inregistrati 11,2 milioane de utilizatori de Internet, iar fiecare dintre acestia a facut, in medie, 8,4 achizitii. Valoarea totala care a fost obtinuta din vanzari online doar pentru produse fizice este de 1,8 miliarde de euro. Cele mai mari sume de bani sunt platite de catre romani in perioadele de reduceri, soldari, promotii, lichidari de stocuri etc.

De exemplu, in 2016 de Black Friday s-au cumparat produse in valoare de 130 de milioane de euro. De fapt, mirajul pe care il au campaniile de reduceri asupra romanilor a determinat companiile care detin magazine online sa desfasoare campanii de discount-uri pe tot parcursul anului 2016. In astfel de perioade vanzarile cresc cu aproximativ aproximativ 30%.

Tipuri de reduceri practicate in Romania

1. Promotiile online

Lumea se schimba foarte repede. S-a schimbat tehnologia si s-au schimbat obiceiurile de consum, ceea ce inseamna ca trebuie sa se schimbe si modul in care se vand produsele. Proprietarii de magazine online stiu deja puterea pe care o au reducerile la produse, in scopul de a creste cererea acestora.

Periodic, acestia ofera promotii pentru ca pretul unui produs afecteaza psihologia consumatorului. O campanie promotionala bine gandita, stabilita si promovata, poate creste chiar si cu 500% comenzile unui magazin online, in perioada in care se desfasoara.

De regula, promotiile afisate pe un site de reduceri distrag atentia de la pretul real al produsului. De fapt, in febra generata creata de posibilitatea de a cumpara un produs mai ieftin, multi utilizatori nu mai evalueaza daca pretul pretul este corect.

2. Lichidari de stoc

In momentul in care un magazin online isi propune sa vanda stocul de marfa existent, in scopul de a se aproviziona cu produse mai noi, poate aplica lichidarile de stoc. Potrivit www.redupedia.ro, in astfel de situatii reducerile de pret pot fi si de 80%, ceea ce inseamna ca utilizatorul poate achizitiona produse de calitate la un pret mult redus.

Intr-o astfel de campanie de reduceri 2017, in care comerciantul doreste sa vanda stocul vechi pentru a-si elibera depozitul, pot fi vandute (intre altele) si urmatoarele produse:

  • Carti: nu doar carti scrise in limba romana, de la celebre romane de dragoste, la cele mai cunoscute titluri de carti motivationale;
  • Produse cosmetice: pudra, truse de farduri, parfumuri, rujuri s.a.m.d.;
  • Calculatoare (chiar si de gaming) si laptopuri (chiar si cu i7), periferice PC (sisteme, memorii RAM, tastaturi etc), produse gaming (casti, mouse, tastaturi, console etc), tablete (de la cele mai ieftine, la iPad-uri sofisticate) ;
  • Telefoane mobile: de la cele mai ieftine, la iPhone 7;
  • Electrocasnice: de la cuptoare cu microunde si roboti de bucatarie, la combine frigorifice, masini de spalat etc (vezi aici lista: http://redupedia.ro/reduceri-electrocasnice-mici) ;
  • Televizoare: pana la cele mai sofisticate dispozitive;

3. Soldarile de iarna si de vara

Acestea sunt, probabil, cele mai asteptate perioade din an pentru persoanele care urmaresc campaniile de reduceri. In ambele situatii se vand produse cu caracter sezonier. In niciuna dintre cele doua campanii nu se pot vinde produse alimentare. Campaniile online sau offline se organizeaza timp de 45 de zile, fie ca este vorba de soldarile de iarna, fie ca este vorba de soldarile de vara:

  • Soldarile de iarna: 15 ianuarie - 15 aprilie. Aceasta este perioada in care se lichideaza stocurile de iarna. Se pot gasi oferte atractive de pret la urmatoarele produse: imbracaminte (blanuri, pulovere, pantaloni, paltoane, geci etc), produse de marochinarie, incaltaminte (cizme, ghete, botine etc), articole sport-turism, unele produse cosmetice, electrocasnice (centrale termice etc) ;

  • Soldarile de vara: 1 august - 31 octombrie. In aceasta perioada in care se lichideaza stocurile de vara. Se pot vinde: articole de imbracaminte (rochii si fuste de vara, topuri, articole de plaja, pantaloni scurti etc), produse de marochinarie, incaltaminte (sandale, papuci etc), unele produse cosmetice, electrocasnice.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cumparaturi online, #reduceri online , #afaceri online