Doi elevi de 17 ani au construit o companie de succes si au facut sute de mii de dolari in cateva luni

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 14:06
13335 citiri
Doi elevi de 17 ani au construit o companie de succes si au facut sute de mii de dolari in cateva luni
Foto: Twitter/Fidget360

Doi adolescenti americani de 17 ani, Allan Maman si Cooper Weiss, au construit pe parcursul ultimelor luni un mic imperiu in domeniul jucariilor antistres, care le-a adus deja castiguri de sute de mii de dolari.

Totul a inceput toamna trecuta, cand Maman, elev in ultimul an la un liceu din Armonk, New York, cauta pe Internet ceva care sa il ajute cu ADHD (tulburare hiperactiva cu deficit de atentie), scrie Business Insider.

Asa a descoperit pe Kickstarter o campanie de finantare pentru o jucarie de birou care stransese 6 milioane de dolari. Cum gadgetul avea sa fie livrat abia peste sase luni, Maman a decis sa caute ceva similar pe site-uri ca Etsy, unde particulari si magazine vindeau jucarii fidget spinner realizate cu imprimante 3D.

Tanarul a observat ca nu exista nicio companie care sa le produca in masa si, deoarece liceul sau avea o imprimanta 3D, s-a gandit ca poate sa o faca chiar el. Impreuna cu colegul sau Cooper Weiss, cu care crease anterior o aplicatie pentru viitorii studenti, a inceput productia in laboratorul de stiinte al scolii lor.

Fidget spinner, un gadget antistres care exista sub diferite forme inca din anii '90, a fost propulsat de curand la statutul de jucaria momentului. O contributie importanta la acest fenomen au avut si Maman si Weiss.

Jucariile realizate de ei, vandute cu 25 de dolari bucata, s-au bucurat de succes printre colegii lor, iar cei doi au inceput sa faca in jur de 500 de dolari pe zi.

Cand conducerea scolii i-a amenintat cu suspendarea pentru folosirea proprietatii institutiei in scopuri comerciale, si-au mutat afacerea in subsolul pivnitei casei parintilor lui Weiss.

Mizand pe puterea promovarii online, si-au cumparat propriile imprimante 3D, au creat un cont pe Instagram pentru jucarii si au inceput sa le vanda pe Shopify. Era lansata oficial compania Fidget360.

Timp de trei luni, Maman si Weiss s-au concentrat aproape exclusiv asupra proiectului lor, lucrand de multe ori pana la ore tarzii din noapte.

"Nu ieseam, nu aveam o viata sociala, notele erau foarte proaste. Lucram pur si simplu non-stop", povesteste Maman.

Munca lor a dat curand roade. Jucariile i-au atras atentia antreprenorului Gerard Adams, care le-a oferit finantarea de care aveau nevoie pentru a-si extinde din nou activitatea, de data aceasta intr-o fabrica din Brooklyn.

In sase luni, compania a crescut la 30 de angajati part-time, toti elevi cu varste intre 14 si 18 ani, contul de pe Instagram a ajuns sa fie urmarit de 160.000 de persoane, tinerii antreprenori au incheiat un acord cu Walmart pentru a-si vinde produsele in magazinele sale si au facut aproximativ 350.000 de dolari, totul inainte de a termina liceul.

Cei doi sunt convinsi ca isi datoreaza succesul retelelor sociale.

"Fara social media nu stiu unde am fi fost. 99% din vanzarile noastre vin de pe Instagram", spune Maman.

Intrebati ce sfaturi au pentru alti antreprenori tineri, adolescentii mentioneaza perseverenta, munca, capacitatea de accepta esecul, initiativa.

"Multi oameni se gandesc la idei sau vorbesc despre idei, dar trebuie pur si simplu sa actionezi", afirma Weiss.

In continuare, Weiss va merge la Universitatea din Michigan unde va urma cursuri de afaceri. In ceea ce-l priveste pe Maman, care a creat prima sa aplicatie la 15 ani, acesta spune ca nu este atras de caile traditionale sau de un job intr-un birou.

Tinerii au inceput deja sa lucreze la urmatoarea lor idee cu banii castigati pana acum.

In aprilie, au donat o imprimanta 3D liceului lor, scrie Mic.com.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#elevi companie fidget spinner, #tineri afacere , #afaceri profitabile