Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Profitul Coca Cola a crescut cu 55%

Marti, 09 Februarie 2010, ora 20:54
2298 citiri
Profitul Coca Cola a crescut cu 55%
Foto: Reuters

Coca Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat un profit cu 55% mai mare in ultimul trimestru al anului 2009. Cresterea se datoreaza vanzarilor mai mari din China si India.

Veniturile nete ale producatorului au crescut la 1,54 de miliarde de dolari, sau 66 de centi pe actiune, de la 995 milioane de dolari si 43 de centi pe actiune in perioada similara a anului precedent, informeaza Bloomberg.

Cantitatea de bauturi vandute a crescut cu 29% in China si cu 20% in India, aceasta zona ajutand la o crestere cu 5% la nivel global. Tot Asia a ajutat Coca Cola sa compenseze pierderile de pe piata americana.

Si cifra de afaceri a crescut cu 5,4% pana la 7,51 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor prezentate de companie. Regiunea Eurasia si Africa a crescut cu 6,9%, America Latina a inregistrat cu 19% mai mult, iar America de Nord a scazut cu 4,5%.

Cinci analisti estimasera inainte ca cifra de afaceri va ajunge la 7,26 de miliarde. Actiunile Coca Cola au crescut cu 86 de centi pana la 53,51 de dolari, inainte de inceperea tranzactionarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Coca Cola profit, #Coca Cola vanzari, #Coca Cola cifra afaceri, #Coca Cola India China , #afaceri profitabile
Comentarii
Poza Mama_lui_nastratin
Mama_lui_nastratin
rank 1