Romanii lasa, anual, 330 de milioane de euro la salile de fitness

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 08:37
2323 citiri
Romanii lasa, anual, 330 de milioane de euro la salile de fitness
Foto: fitnessmirelapasca.ro

Aproximativ un milion de romani platesc, lunar, aboanamente la salile de fitness, care se invart in jurul sumei de 25-30 de euro, insa pot ajunge si la 500 de euro pe luna.

Din aceste venituri se genereaza o piata nationala in care se invart anual circa 270-330 de milioane de euro, potrivit unei analize a cotidianului economic Ziarul Financiar .

In Romania exista in jur de 500 de sali de fitness, iar in Capitala se concentreaza un sfert dintre ele. Bucurestiul a atras cea mai mare parte a investitiilor fiindca proprietarii unei astfel de afaceri pot cere pentru un abonament cu pana la 50% mai mult decat in provincie, cu toate ca pentru constructia unei sali costurile sunt similare.

Provincia este in urma cu 5-8 ani fata de Bucuresti ca dezvoltare a acestei piete, spune Cezar Gregoriev, fondatorul Swedish Business Club, companie specializata in consultanta pentru deschiderea de sali de fitness si vanzari de echipamente de fitness.

Piata salilor de fitness din Romania a inceput sa se contureze la inceputul anilor 2000, cand pe langa salile deschise la parterul blocurilor si cluburile private dezvoltate de antreprenorii independenti, au patruns operatori internationali. Insa investitiile masive in aceasta piata s-au realizat in ultimii trei ani cand, conform unei estimari ZF, care ia in calcul valorile anuntate de principalii jucatori, acestea insumeaza circa 15 milioane de euro.

920.000 de romani merg lunar la sala, conform unui studiu european. Fiecare roman lasa la sala, lunar, 25-30 de euro, deci salile de fitness incaseaza in fiecare luna 23-28 de milioane de euro.

O sala de fitness devine profitabila cand are minimum 250-300 de metri patrati suprafata totala, din care 200 de metri patrati operationali. Amenajarea spatiului si echipamentele costa in jur de 120-150.000 de euro, iar cifra de afaceri este in jur de cateva sute de mii de de euro, in primul an in functie de numarul de aparate si de clientii atrasi.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#sala fitness abonamente , #afaceri profitabile