Cum s-a nascut brandul "Walt Disney Pictures", dar si altele (Galerie foto)

Sambata, 12 Mai 2012, ora 20:15
5990 citiri
Cum s-a nascut brandul "Walt Disney Pictures", dar si altele (Galerie foto)
foto: Big Picture

Nu toate marcile marilor branduri s-au nascut numai din fantezia designerilor. Multe au fost sugerate de un simplu peisaj, de o cladire, de o stanca, un monument.

Transformarea peisajului sau a stancii in marca este totusi opera artistului. Uneori, opera pare atat de simpla incat ai zice ca si un copil putea sa ajunga la ea. Asta, aparent. In fond, este o mare arta la mijloc - apreciaza Big Picture.

Superbul castel Neuschwanstein, din Bavaria, a fost sursa de inspiratie a brandului "Walt Disney Pictures", simbolul desenelor animate admirate de generatia secolului XX.

Muntele Matterhorn (4478 m) din Elvetia l-a inspirat pe creatorul logo-ului delicioasei ciocolate elvetiene Toblerone. Privind atent imaginea, vedem ca pata alba din centru sugereaza imaginea unui urs. Ea aminteste numele capitalei Berna, a carei etimologie locala se refera la cuvantul "urs".

Iata si brandul Jocurilor Olimpice de la Moscova, 1980. Nu putea lipsi turnul Kremlinului.

Emblema faimoasei ape minerale Evian, din Franta. Cei trei munti din zare amintesc peisajul vizibil din Valea Chamonix, locul unde curge miraculosul izvor.

Renumita apa minerala Borjomi din Caucaz, lansata de rusi in 1930 si exportata in Europa. Imaginea marcii vrea sa aminteasca palatul Romanovilor din statiune, dar autorii i-au modificat forma, ca sa para mai "proletara".

Una din cele mai celebre branduri din lume: Paramount. Multi considera ca, pentru cunoscuta marca, a servit ca model muntele Artesonrahu, din Peru. Nu se stie de ce a fost aleasa tocmai aceasta imagine, ca brand pentru Hollywood.

Brandul fabricii de bere "Pilsner Urquell" din Cehia contine o pecete ceruita, in interiorul careia se poate deslusi poarta de intrare in oras, cu cele doua arcade ale ei.

Bautura Ararat, de tip coniac, fabricata in Armenia poarta pe eticheta cele doua inaltimi ale muntelui. Conform legendei, pe una din ele a acostat Noe cu corabia sa, iar mai tarziu el a plantat vita si a produs primul vin din lume. Ce e drept, insa, el n-a facut coniac.

Turnul Printului Rupert este unul din principalele simboluri ale orasului Liverpool. Imaginea turnului a creat brandul supoterilor echipei de fotbal Everton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Walt Disney Pictures studiouri, #istorie brand Walt Disney , #branduri