Mos Craciun, cel mai puternic brand din lume. Cat valoreaza

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 19:58

   

Mos Craciun, cel mai puternic brand din lume. Cat valoreaza
O agentie de evaluare a ajuns la concluzia ca Mos Craciun este cel mai valoros si puternic brand din lume, depasind cu mult Apple, Google, IBM sau Microsoft.

Potrivit agentiei Brand Finance, Mos Craciun valoreaza 1,6 mii de miliarde de dolari. Prin comparatie, Apple valoreaza doar 87 de miliarde de dolari. Pana si Coca Cola, brandul care l-a facut celebru pe Mos Craciun, in varianta cu barba si haina rosie, valoreaza mai putin decat personajul in sine, se arata pe site-ul agentiei Brand Finance.

Pentru aceasta estimare, agentia Brand Finance a folosit aceleasi instrumente de masurare pe care le foloseste si in cazul brandurilor comerciale. Astfel, au fost luate in considerare vanzarile asociate cu imaginea lui Mos Craciun, atat produse cat si servicii. S-a ajuns la concluzia ca Mos Craciun este imaginea care vinde cel mai bine.

Mos Craciun este imaginea care reprezinta Craciunul si perioada sarbatorilor de o mie de ani si a avut multe fete. Potrivit Brand Finance, parteneriatul cu firma Coca Cola a dus la o ajustare a brandului care i-a adus o identitate vizuala mai puternica. Mos Craciun se bucura acum de recunoastere in toata lumea si este un ambasador extrem de eficient pentru sute de branduri.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de3699 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MatusaTamara
rank 5
Asta mai lipsea
Sa ii platesc unuia royalties pentru Trademarkul Mos Craciun.
MosCraciun
rank 5
Mos Craciun valoreaza 1,6 mii de miliarde de dolari. ;)
Eram sigur ca valorez o gramada de bani.
Ii rog frumos pe toti comentatorii care mi se adreseaza, sa imi vorbeasca frumos, si la persoana 2a plural :)
Daca nu, ii rog sa ia legatura cu Mos Gerila, care are birou la sediul PSD si secretara la Ambasada Rusiei.
MosGerila
rank 5
Mos Craciun, atentie mare! Dai in mine, dai in Ponta!
Si daca dai in Ponta, dai in Mafia!
Apoi da Mafia in tine :-)

Cum spuneam (cu mainile) pe hanglezeshte:
"You Hit Me, Mafia Hits You!"
Campeono
rank 5
Evident ca Mos Craciun e cel mai valoros din lume...
De fapt Mos Craciun e dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...De aia...Exact ca Dumnezeu...el,Mos Craciun ii rasplateste pe cei buni...Acum,de Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos...Sanatate si Sarbatori fericite Tuturor...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor