Infuzii sporite de capital in primul trimestru

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 22:13
1011 citiri
Infuzii sporite de capital in primul trimestru
Foto:Arhiva

Strainii si-au sporit de 2 ori aportul la capitalul IFN-urilor de pe piata romaneasca in T1

Firmele de leasing si societatile de credite de consum au primit in primul trimestru de la actionarii straini injectii de capital de 64,7 milioane euro, de 2 ori mai mult fata de T1 2009, cand insumau 30,9 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

In primul trimestru al acestui an, cea mai mare infuzie de capital a fost facuta de actionarii Italo Romena Leasing IFN cu un aport la capital de 22,87 milioane euro in martie, dupa care urmeaza actionarii luxemburghezi ai Fortis Lease Romania, cu 22,5 milioane euro in ianuarie.

ALD Automotive, divizia de leasing operational si administrare de flote auto a grupului Societe Generale, a primit o injectie de capital de 6,49 milioane euro in martie, in timp ce actionarii OTP Leasing au contribuit in ianuarie cu 5,9 milioane euro la capitalul social. In a doua luna a acestui an, au fost inregistrate majorari de capital la Cetelem IFN, care a primit 4,8 milioane euro si NBG Leasing IFN, cu 2,1 milioane euro.

In primul trimestru al anului, infuziile de capital strain in piata financiara din Romania au fost de 240 milioane euro, in scadere cu 16% fata de acelasi interval al anului trecut.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#infuzii de capital, #aport capital investitori straini , #capital