Ziare.com

S&P scade ratingul grupului General Electric

de Teodora Bodeanu
Joi, 12 Martie 2009, ora 17:17

   

S&P scade ratingul grupului General Electric
Agentia Standard & Poor's a taiat ratingul grupului General Electric de la "AAA" la "AA-plus", pe baza rezultatelor slabe ale diviziei de servicii financiare, GE Capital.

"Principalul motiv pentru downgradare a fost evaluarea noastra asupra departamentului de credite din cadrul unitatii financiare a GE," scrie S&P intr-un comunicat, citat de Reuters.

"Credem ca GE Capital este sub o presiune foarte mare, din cauza deteriorarii conditiilor economice generale," se adauga in comunicat.

S&P scazuse estimarea de rating a GE la "negativ" in decembrie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Intr-o declaratie data publicitatii la doar cateva secunde dupa anuntarea downgradarii, oficialii GE au spus ca este, totusi, singura institutie de servicii financiare cu rating AA-plus si au declarat ca nu se asteapta la un impact semnificativ asupra operatiunilor sau finantarii sale.

"Suntem pregatiti sa conducem compania sub ratingul de Dublu-A, dar vom continua sa ne purtam cu disciplina unei firme cu Triplu-A", a declarat Jeffrey Immelt (foto), directorul executiv GE.

La inceputul zilei de joi, actiunile GE pe Dow Jones au crescut cu 34 de centi, in crestere cu patru procente, situandu-se la valoarea de 8,83 de dolari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 344 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor