Ziare.com

Specialisti din piata de capital solicita ASF ghiduri de bune practici privind consultanta de investitii

Luni, 27 Februarie 2017, ora 17:15

   

Specialisti din piata de capital solicita ASF ghiduri de bune practici privind consultanta de investitii
Reprezentantii fondurilor de investitii, societatilor de servicii de investitii financiare, bancilor si ai societatilor listate pe piata bursiera prezenti la dezbaterea pe tema MiFID II, care a avut loc pe data de 16 februarie la Bucuresti, au solicitat reprezentantilor ASF intocmirea unor ghiduri de bune practici in ceea ce priveste activitatea de consultanta de investitii si care sunt informatiile minime care ar trebui incluse in declaratia de adecvare pe care brokerii ar trebui sa le solicite clientilor, in contextul aplicarii MIFID II.

Ghidurile au fost solicitate intrucat exista foarte multe nelamuriri cu privire la delimitarea activitatii de consultanta de cea de oferirea de informatii in contextul noilor cerinte impuse de directiva europeana.

La Dezbaterea organizata de Concord Communication, Agentie de PR & Events, in parteneriat cu Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital, au participat Mircea Ursache - Vicepresedinte ASF, Florentina Boboc - Director, Directia Reglementare Autorizare ASF si Anca Ioacara - Sef Serviciu, Directia Reglementare Autorizare ASF.

Mircea Ursache a mentionat schimbarile majore aduse de Directiva MiFID II cum ar fi aparitia unor noi instrumente financiare, schimbarea arhitecturii pietei si cresterea nivelului de protectie al investitorilor, dar si ca implementarea noilor reglementari va avea costuri substantiale pentru toti participantii la piata.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

O alta noutate legata de schimbarile din piata de capital se refera la Standardele Tehnice ce vor fi emise de Comisia Europeana, aplicabile direct entitatilor sau operatiunilor financiare si care vor inlocui prevederi din Regulamentul 32 /2006.

Florentina Boboc a mentionat si faptul ca autorizarea noilor SSIF sau SAI se va face dupa aceleasi reguli UE pentru toate tarile membre.

Toate noutatile aduse de MiFID II, noul cadru juridic aplicabil activitatii firmelor de investitii, limitarile, conditiile, precum si exceptiile de la aplicarea unor restrictii au fost prezentate de Cristian Dutescu, presedintele Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital, avocat specializat in domeniul pietei de capital care a propus si cateva solutii de implementare.

Parteneri ai evenimentului au fost Dutescu & Asociatii si XTB Romania.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor