Albalact prospera, in ciuda problemelor din piata

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 13:11
1413 citiri
Albalact prospera, in ciuda problemelor din piata
Foto: Albalact

Producatorul de lapte si produse lactate Albalact a inregistrat, in primele noua luni din acest an, o cifra de afaceri cu 25,2 procente mai mare decat in perioada similara din 2008, si un profit cu 70% mai ridicat.

Astfel, compania a avut o cifra de afaceri de 167,86 de milioane de lei, in perioada ianuarie - septembrie 2009, in crestere fata de suma de 134,087 de milioane de lei rulata in acelasi interval de anul trecut, potrivit unui comunicat al Albalact, remis Ziare.com.

De asemenea, compania a inregistrat un profit net de 1,720 de milioane de lei, in crestere cu 70 de procente fata de primele noua luni de anul trecut. In acelasi timp, profitul operational s-a ridicat la 6,246 de milioane de lei, reprezentand o crestere de 230 de procente.

Pentru perioada urmatoare, Traian Simion, directorul general al Albalact, estimeaza o redresare a pietei de lactate din Romania, in special in ceea ce priveste comportamentul producatorilor, insa nu vor exista schimbari majore in cel al consumatorilor, acestia indreptandu-se, in general, spre produsele de baza.

"In ceea ce priveste urmatorul an, acesta va fi un an al celor care si-au facut temele in ultimii 3-4 ani, in special in privinta aplicarilor conditiilor Uniunii Europene, privind capacitatile de productie, un an al celor celor care au avut o strategie de marketing construita pe termen lung", a spus Simion.

"Va fi un an al consolidarilor in industrie, pe parcursul caruia s-ar putea ca multi jucatori mici sa fie eliminati, vor fi posibile preluari. Va fi foarte clar un an al consolidarilor de branduri existente pe piata, in conditiile in care private label devine un jucator demn de luat in seama. Cum cea mai buna strategie in conditii de criza este de a castiga cota de piata, batalia se va da in continuare pe cota de piata, mai putin pe profitabilitate, dar nu cu orice pret, asa cum s-a intamplat in 2009", a adaugat directorul Albalact.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#cifra afaceri Albalact, #profit Albalact, #rezultate financiare Albalact , #cifra afaceri