Baumix isi creste productivitatea cu 40% pentru a combate criza

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 15:41
1632 citiri
Baumix isi creste productivitatea cu 40% pentru a combate criza

Producatorul autohton de materiale de constructii Baumix anunta ca productivitatea companiei a crescut cu 40% datorita masurilor de eficientizare a activitatii. Acestea au fost luate dupa ce estimarile au aratat ca piata materialelor de constructii va scadea cu 20-30% in trimestrul doi.

Printre masurile de eficientizare a activitatii se numara auditarea proceselor de productie, cresterea randamentului proceselor si relocarea fabricii de la Gherla, se arata intr-un comunicat al Baumix remis miercuri Ziare.com.

Potrivit reprezentantilor companiei, piata materialelor de constructii a scazut in 2009 cu circa 27% fata de 2008, cu 30% in trimestrul I din 2010 fata de perioada similara din 2009 si ar putea inregistra o scadere de pana la 30% in 2010, in lipsa proiectelor noi.

"Cand scade piata, cea mai buna metoda de a contracara efectele negative este aceea de a te focusa pe eficientizarea activitatii. In acest sens, 2009 si 2010 sunt ani de cotitura in care am facut analize temeinice din punct de vedere economic si tehnic si am decis eliminarea tuturor costurilor care nu se mai justificau," a declarat Razvan Bobe, director in cadrul companiei Baumix.

Relocarea fabricii de la Gherla prin extinderea unitatii de la Ploiesti a dus la reducerea importanta a costurilor de chirie, regie, transport si a permis o mai buna coordonare a proceselor, precizeaza reprezentantii Baumix.

"Inca de la inceputul declinului, din 2009, am apelat la renegocierea conditiilor contractuale cu furnizorii, la managementul stocurilor si monitorizarea si reducerea pierderilor in procesul de fabricatie pentru ca aceasta criza sa afecteze cat mai putin atat compania cat si angajatii," a adaugat Razvan Bobe.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, prezent pe piata din Romania din 2003. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

A.T.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Baumix masuri criza, #Baumix piata materiale constructii, #Baumix relocare fabrica, #piata materiale constructii scadere , #constructii