Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Constructorii se multumesc ca 2011 sa fie la fel de slab ca 2010

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 14:34
1029 citiri
Constructorii se multumesc ca 2011 sa fie la fel de slab ca 2010

Volumul lucrarilor de constructii a consemnat la 11 luni anul trecut o scadere de 15,1%, potrivit datelor INS, dar rezultatele nu sunt surprinzatoare pentru patronatele din domeniu.

In ceea ce priveste estimarile pentru 2011, constructorii sustin ca s-ar multumi si cu un an la fel de slab ca 2010.

Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor de Constructii (PSC,) sustine ca, avand in vedere ca in 2010 aproape ca nu au fost incepute proiecte de ansambluri rezidentiale noi, era de asteptat ca in sectorul constructiilor de locuinte scaderea sa fie mai mare, de aproximativ 50%, nu de 37%.

"Daca accesarea fondurilor structurale pentru infrastructura va creste asa cum promite Guvernul, daca investitiile publice in drumuri nationale si autostrazi vor fi reluate, iar programul celor 10.000 km realizat cu credite furnizor va avea succes printre antreprenori, atunci putem vorbi despre o crestere a constructiilor in infrastructura. Cu cat mai mare va fi ritmul de crestere pe acest segment, cu atat sporesc sansele ca Romania sa inregistreze o evolutie pozitiva pe intreaga ramura a constructiilor", a declarat presedintele PSC, pentru Financiarul.

Pe de alta parte, producatorii de materiale de constructii sunt mai pesimisti. "Este posibil ca si in 2011 sa inregistram o scadere in industrie, dar de 2% cel mult 5%", a declarat Mihai Rohan, presedintele Patronatului din Industria de Ciment (Cirom).

La randul sau, Claudiu Georgescu, reprezentantul producatorilor de materiale de constructii reuniti in APMCR, afirma ca sansele unui rezultat pozitiv la final de 2011 sunt minime. "Pentru anul 2010 estimam ca sectorul productiei de materiale va consemna o scadere de 12%-13%, sub rata ce se va inregistra in ramura de constructii de 15%-16%", a declarat Georgescu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#firme constructii, #an slab constructii, #constructii 2011 , #constructii