INS: Lucrarile de constructii au scazut cu 28% in iulie

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 13:27
822 citiri
INS: Lucrarile de constructii au scazut cu 28% in iulie
Foto: Arhiva

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna iulie, fata de luna anterioara, cu 28,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 22,5%.

Potrivit datelor publicate de INS, declinul este explicat prin scaderea evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-54,9%) si la lucrarile de constructii noi (-28,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o crestere cu 0,1%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale cu 48,3%, la cladirile nerezidentiale cu 21,2% si la constructiile ingineresti cu 12,9%.

Comparativ cu iunie 2009, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai redus cu 22,5% ca urmare a scaderii reflectate la lucrarile de reparatii capitale (-41,9%) si la lucrarile de constructii noi (-29,4%). Crestere s-a inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+27,4%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale cu 52,7%, la cladirile nerezidentiale cu 24,0% si la constructiile ingineresti cu 4,0%.

In prima jumatate a anului, fata de aceeasi perioada a anului 2009, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,9%, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-25,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (-16,4%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 16,8%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-38,2%), la cladirile nerezidentiale (-23,9%) si la constructiile ingineresti (-0,7%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#constructii iulie 2010, #lucrari constructii scadere , #constructii