Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Donald Tusk cere Chinei, SUA si Rusiei sa nu inceapa razboaie comerciale

Luni, 16 Iulie 2018, ora 10:08
2775 citiri
Donald Tusk cere Chinei, SUA si Rusiei sa nu inceapa razboaie comerciale
Foto: Arhiva Hepta.ro

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a declarat luni ca Europa, China, Rusia si SUA au "datoria comuna" sa nu declanseze razboaie comerciale care deseori in istorie s-au transformat in "conflicte fierbinti".

Inca este timp sa fie prevenit conflictul si haosul, a adaugat Tusk, care participa alaturi de Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, la reuniunea anuala a liderilor UE-China, desfasurata la Beijing, informeaza Reuters.

"Este datoria comuna a Europei si Chinei, dar de asemenea si a Americii si Rusiei, de a nu distruge (ordinea comerciala globala), ci sa o imbunatateasca, sa nu declanseze razboaie comerciale care atat de des in istoria noastra s-au transformat in conflicte fierbinti", a declarat Tusk.

Presedintele Consiliului European a mai afirmat ca in locul unei confruntari este necesara o reforma a sistemului comercial global si a indemnat China si pe presedintii Rusiei si Statelor Unite sa conlucreze pentru reformarea Organizatiei Mondiale a Comertului.

"Astazi ne confruntam cu o dilema, sa jucam un joc dur, cum ar fi razboaie tarifare si conflict in locuri precum Ucraina si Siria, sau sa cautam solutii comune bazate pe reguli corecte", a mai declarat Tusk, potrivit Straits Times.

Tusk a facut aceste declaratii in conditiile in care atat Uniunea Europeana, cat si China sunt angrenate in dispute comerciale cu SUA, dupa ce presedintele american Donald Trump a initiat aplicarea unor taxe vamale suplimentare, vizand importurile de produse din cele mai multe tari, inclusiv din UE sau China.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Donald Tusk razboi comercial, #razboi comercial SUA China Rusia, #Donald Trump razboi comercial , #export