Politia de Frontiera a interceptat zeci de mii de masti si costume de protectie cu destinatia Italia

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 10:49
14077 citiri
Politia de Frontiera a interceptat zeci de mii de masti si costume de protectie cu destinatia Italia
Foto: Arhiva Pixabay

Politistii de frontiera din Aeroportul Cluj-Napoca au reusit sa opreasca transportul unor colete cu materiale sanitare catre Italia.

Asta in contextul in care autoritatile au interzis exportul de materiale sanitare catre alte tari, pentru ca tara noastra sa nu aiba lipsuri in lupta cu pandemia de coronavirus.

"(...) in urma sesizarii politistilor de frontiera din aeroportul Cluj-Napoca, in baza Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 7 din 11.03.2020, Directia de Sanatate Publica a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate in Italia si contineau 10.000 masti chirurgicale, 17.000 masti menaj, 400 masti de unica folosinta, 45 de costume de protectie medicala, 400 de botosi protectie incaltaminte", a anuntat, miercuri dimineata, Grupul de Comunicare Strategica (GCS), intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sursa citata mai transmite ca Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arges a intocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penala pe numele a trei barbati, intrucat acestia nu au respectat masurile de carantina.

Pana in prezent, au fost deschise 41 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, mai arata GCS.

Amintim ca autoritatile au decis, printr-un ordin al ministrului Sanatatii, suspendarea temporara a exportului unor medicamente, echipamente, dispozitive si consumabile.

Astfel, ordinul prevede interdictia privind scoaterea din tara a unor echipamente, medicamente si materiale pentru o perioada de sase luni.

Vezi si: Romania a interzis exportul de medicamente, dar face o exceptie in cazul Republicii Moldova

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

A.D.

#colete materiale sanitare Italia , #export
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Minim 15 ani de puscarie pentru acesti criminali !