Tabara vrea ca Romania sa exporte carne de oaie si de vita in Israel

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 10:10
2490 citiri
Tabara vrea ca Romania sa exporte carne de oaie si de vita in Israel
Foto: agroinfo.ro

Producatorii romani vor putea sa exporte carne de oaie sau de vita si in Israel, a anuntat, miercuri seara, ministrul roman al Agriculturii, Valeriu Tabara, care a explicat ca s-au realizat deja contacte de afaceri in acest sens.

"Sunt contacte pentru importul de carne de oaie din Romania, acum chiar trecute prin minister. Noi n-am facut decat sa-l sunam pe unul dintre presedintii de asociatii de crescatori de ovine din Romania, sa-i punem in legatura cu oamenii de afaceri din Israel si speram ca mai departe afacerea sa si-o rezolve singuri, ca asa este piata. Nu intra ministerul sa rezolve probleme de vanzare, ci creeaza aceste parteneriate", a spus Tabara.

In schimb, Romania poate importa din Israel citrice, a mentionat ministrul. De asemenea, Romania este interesata de tehnologiile israeliene privind irigatiile, producerea de energie din sursa regenerabila, precum si de hibrizii de porumb, a mai aratat Valeriu Tabara.

Valeriu Tabara are programata pentru joi, la Ierusalim, o intrevedere cu omologul sau israelian, Ze'ev Binyamin Begin, dupa care va avea loc o reuniune interguvernamentala romano-israeliana, condusa de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu si omologul sau roman, Emil Boc.

#Romania export carne Israel, #export carne vita oaie Israel, #export carne Romania, #Valeriu Tabara export Romania , #export