Chinezii au deschis prima fabrica de tractoare de la Rasnov

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 13:38
4755 citiri
Chinezii au deschis prima fabrica de tractoare de la Rasnov
Foto: Buna Ziua Brasov

Prima fabrica de tractoare Hoyo din afara Chinei s-a deschis miercuri la Rasnov in urma unei investitii de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Presedintele si directorul general al concernului Hoyo Agricultural Machinery Equipment, Victor Lu, a declarat ca in urmatorii trei ani nivelul investitiilor companiei chinezesti in fabrica de la Rasnov se va ridica la 50 de milioane de euro, informeaza Buna Ziua Brasov.

"Investitia noastra este structurata pe trei etape. In prima faza vom importa componentele de tractoare si le vom asambla aici, in a doua vom crea o linie de vopsire, iar in cea de-a treia, undeva peste trei ani, vom construi aici o fabrica de componente, astfel incat tractoarele de la Rasnov sa aiba un mai pronuntat caracter local", a declarat Lu.

Compania chinezeasca va demara in perioada urmatoare un "program Bonus" pentru fermierii romani.

"Avem cateva institutii financiare nebancare care sunt alaturi de noi si care cred in viitorul agriculturii romanesti, asa cum credem si noi", a explicat Denisa Vasilescu, directorul executiv al fabricii.

Primarul Rasnovului, Adrian Vestea, s-a declarat extrem de bucuros de faptul ca chinezii au ales Rasnovul pentru a construi prima fabrica de tractoare din afara Chinei.

"Imi doresc sa fie inceputul unei afaceri de succes, atat pentru partenerii nostri chinezi, cat si pentru Rasnov, care, intr-o perioada de criza economica, castiga o oferta importanta de locuri de munca, dar si pentru agriculturii europeni, care vor beneficia de avantajele oferite de produsele Hoyo", a declarat primarul.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#fabrica tractoare Hoyo Rasnov, #inaugura fabrica tractoare Rasnov, #investitie China Romania , #fabrica