O fabrica de bere din Romania, cu traditie de 40 de ani, se vinde bucata cu bucata

Miercuri, 19 August 2015, ora 18:23
9567 citiri
O fabrica de bere din Romania, cu traditie de 40 de ani, se vinde bucata cu bucata
Foto: Arhiva Ziare.com

Fabrica de bere "Alutus", un brand valcean care a facut istorie in ultimii 40 de ani, va disparea, in prezent lichidatorul judiciar scotand la vanzare ultimele active ale societatii.

Lichidatorul judiciar al SC Bere Alutus SA Ramnicu Valcea a anuntat vanzarea prin licitatie publica la data de 28 august a mai multor instalatii si cladiri apartinand fostei fabrici de bere, la un pret care reprezinta 75% din pretul de reevaluare.

Printre altele, se vand corpurile de fabricatie a berii, liniile tehnologice si spatiile de depozitare, cu valoarea de 1,18 milioane de lei, exclusiv TVA. Se vinde chiar si centrala termica a fabricii de bere, pentru suma de 32.660 de lei.

Dupa 1990, fabrica de berea a fost preluata de angajati, insa dupa anul 2000 societatea a intampinat probleme financiare si ulterior a intrat in faliment.

Nokia Romania, vanduta unei alte firme din grupul finlandezilor - afla valoarea tranzactiei

In ultimii 25 de ani, mai multe branduri din judetul Valcea care pana in 1989 au creat istorie au disparut fie prin faliment, fie prin preluare si schimbare a numelui.

Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, cel mai vechi combinat din judet, a fost demolat, fabrica de incaltaminte Finca Dragasani a falimentat, fabrica de incaltaminte Valceana a intrat in faliment de asemenea.

Nu in ultimul rand, celebrul club de handbal feminin "Oltchim Ramnicu Valcea" a fost declarat falimentar in urma cu doi ani, dupa ce combinatul cu acelasi nume a intrat in insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#fabrica bere vanduta bucati, #fabrica bere romania vanduta , #fabrica