Productia interna de conserve din legume si fructe s-a dublat

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 17:08
1994 citiri
Productia interna de conserve din legume si fructe s-a dublat
Foto: Listverse

Productia autohtona de conserve din legume si fructe va ajunge in acest an la circa 200.000 tone, dupa ce in anul precedent s-au obtinut 100.000 tone, pe fondul finalizarii unor investitii in fabrici din sector de circa 60 mil euro, a declarat directorul general al ONILF, Aurel Tanase.

"Investitiile s-au realizat, in special, in tehnologizarea fabricilor din sector", a explicat pentru NewsIn presedintele patronatului Romconserv si directorul general al Organizatiei Nationale Interprofesionala Legume-Fructe (ONILF), Aurel Tanase.

De asemenea, directorul general al Leader International, companie producatoare de conserve de legume si fructe, Luminita Vlad, a declarat pentru NewsIn ca anul acesta se astepta la o majorare cu 70% a productie, comparativ cu 2008, cand au obtinut 15 milioane de unitati.

"Productia de conserve de anul acesta va fi cu 70% mai mare fata de anul precedent, datorita finalizarii modernizarilor in fabrica, in special in liniile de procesare.

Astfel, pentru acest an, pentru ca ne pregatim sa incheiem ciclul de productie, putem estima ca vom obtine circa 25 milioane de unitati de conserve de legume si fructe", a spus Vlad.

Potrivit acesteia, cel mai bine vandute produse ale companiei sunt conservele din rosii, castraveti, fasole si mazare. Compania comercializeaza aproximativ 50 de produse sub marcile Naturelos (legume), Delissimo (compoturi) si Dulcino (dulceturi si gemuri).

Totodata, Aurel Tanase a adaugat ca un alt factor care a condus la marirea productiei de conserve de legume si fructe este faptul ca aceste produse au fost consumate in procent mic in stare proaspata.

"In acest an vremea a fost alaturi de noi si am avut legume suficiente si nu s-au consumat prea mult in stare proaspata", a mai spus Tanase.

In aceste conditii, potrivit lui Tanase, producatorii din sector fac eforturi pentru majorarea exporturilor, care in prezent se ridica la circa 5% din productia totala, comparativ cu alte tari din Europa, care exportata circa jumatate din productia de conserve de legume si fructe.

In ceea ce priveste preturile la conservele de legume si fructe, Tanase a spus ca anul acesta nu s-au inregistrat cresteri.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#productie conserve, #conserve legume fructe, #investitii fabrici conserve , #fabrica