6 idei pentru un birou curat

Advertorial
Vineri, 03 Iulie 2020, ora 16:08
9581 citiri
6 idei pentru un birou curat
Foto Pixabay/Munca la birou are si ea filosofia sa

Este un fapt dovedit ca ordinea si curatenia dintr-un birou constituie doua dintre elementele care pot influenta in mod pozitiv productivitatea si randamentul celor care lucreaza in spatiul respectiv. Din acest motiv, daca vrei sa iti indeplinesti cu usurinta task-urile zilnice, trebuie sa te ingrijesti permanent pentru a-ti mentine biroul curat, cu toate lucrurile la locul lor.

Pentru a-ti veni in ajutor, iti oferim cateva sfaturi despre cum iti poti pastra biroul bine pus la punct, de la inceputul pana la finalul programului.

Scapa de lucrurile inutile

Pentru a pastra cat mai mult timp biroul curat si ordonat nu trebuie sa lasi sa se adune lucruri si documente de care nu mai ai nevoie. De aceea, fa-ti un obicei din a te debarasa imediat de tot ceea ce devine inutil, pentru ca, amanand aceasta operatiune, lucrurile nefolositoare vor ajunge sa iti umple biroul si sa te incurce din ce in ce mai rau. Orice document de care nu mai ai nevoie, orice pix rupt sau orice ambalaj trebuie sa ajunga cat mai repede la gunoi, cel mai tarziu la sfarsitul zilei.

Fa-ti ordine in birou inainte de a pleca acasa

Stim ca esti nerabdator sa pleci acasa la finalul unei zile de lucru, insa incearca sa mai intarzii cateva minute pentru a-ti pune lucrurile in ordine pe birou inainte de a iesi pe usa. Deschide geamul pentru a aerisi si aseaza toate lucrurile la locul lor, aruncand tot ceea ce nu iti mai trebuie. Nu e un efort prea mare, iar astfel nu vei mai fi nevoit sa iti incepi ziua urmatoare punand lucrurile in ordine inainte de a te apuca de treaba.

Delimiteaza mai multe zone distincte in birou

Intr-un birou ordonat, fiecare lucru si document trebuie sa aiba locul sau bine definit, unde sa il poti gasi cu usurinta atunci cand ai nevoie de el. Cel mai bine este sa amenajezi spatii distincte pentru fiecare din aceste elemente cu care lucrezi. Pentru indosarierea documentelor, iti recomandam bibliorafturile de pe Grandoffice.ro, care reprezinta solutia optima pentru pastrarea si transportul acestora. Mai ai nevoie de cateva dulapuri sau fisete pentru celelalte elemente de birotica, astfel incat masa de lucru sa ramana cat mai libera.

Nu lua masa in birou

Chiar daca deadline-urile te preseaza si nu iti vezi capul e treburi, nu e o idee buna sa salvezi timp servind masa de pranz direct in birou. Mirosul de mancare care va persista in incapere, firimiturile si eventuale "accidente" datorate varsarii unui pahar cu apa vor altera considerabil atmosfera de lucru.

Totusi, in cazul in care nu ai nicio alta alternativa, protejeaza suprafata biroului acoperindu-l cu o fata de masa sau cu orice altceva. De asemenea, tine cat mai departe sucul sau cafeaua de laptopul de pe birou, iar dupa ce termin de mancat, asigura-te ca nu au ramas firimituri in urma ta.

Sterge praful cel putin o data pe saptamana

Chiar daca exista personal insarcinat cu curatenia in cadrul firmei, este bine sa verifici saptamanal daca nu cumva s-a asezat praful pe mobila si in zonele mai putin accesibile din birou. Daca observi ca s-a depus praful, fa-ti timp intr-o pauza de masa pentru a-l sterge cu o laveta sau un servetel umed.

Improspateaza atmosfera cu cateva plante

Pentru a pastra a atmosfera proaspata in birou nu ar fi rau sa il decorezi cu cateva ghivece cu plante sau macar cu o vaza cu flori. Si mai bine ar fi daca ti-ai putea amenaja un colt verde in care te vei putea si relaxa pe parcursul zilei, atunci cand simti nevoie unei pauze.

Respectand aceste reguli simple, vei fi mai putin stresat la munca, iar asta te va ajuta sa devii mai eficient, cu toate beneficiile care deriva de aici.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#munca la birou, #conditii speciale, #decizii , #firma