8 sfaturi de investitii pe timp de criza

Joi, 07 Mai 2009, ora 12:26
8636 citiri
8 sfaturi de investitii pe timp de criza

Cati dintre dvs nu regretati anumite decizii investitionale luate cu putin inainte de criza prin care trecem acum? Pentru a nu le repeta, analistii de la The Wall Street Journal au cateva sfaturi.

Investeste pe mai multe piete

Cei mai multi investitori prefera sa se limiteze din punct de vedere investitional pe piata interna. Este o greseala, ne asigura analistii americani. Nimeni nu stie pe ce piata revenirea randamentelor va fi cea mai mare sau cea mai redusa, asa ca raspandirea plasamentelor este cea mai indicata miscare.

Evita miscarile de amploare

Daca intentionezi sa cumperi sau sa vinzi in valori mari deodata, iti asumi un risc nemeritat. Pe de alta parte, asteptarea "momentului optim" in care sa incepi investitiile este neindicata. Probabil nu vei prinde oricum varful sau limita de jos din punct de vedere al profitului.

Aminteste-ti ca piata suntem chiar "noi"

Nu este de mirare ca piata creste atunci cand toata lumea cumpara, si scade atunci cand toti se grabesc sa vanda. Nu luati de bun nici cand toata lumea incearca sa faca o "previziune" a pietei, pentru ca de fapt este posibil sa isi urmareasca doar propriile interese.

Nu va lasati pacaliti

Mai curand sau mai devreme cineva va va "impinge" sa cumparati actiuni, de exemplu, chiar si la preturi mari, sub pretextul ca "nu exista alta alternativa". Intotdeauna exista alternative, precum ar fi pastrarea lichiditatilor pentru vremuri cand preturile vor fi mult mai atractive.

Nu investi niciodata in ce nu intelegi

Fii multumit chiar daca nu obtii profituri prea mari pe o piata care creste. La vremea precedentei crize, multi investitori au fost sfatuiti sa isi plaseze banii in active ce ar fi adus castiguri pe termen lung. Dar piata actiunilor are un risc mult mai mare pe un termen mult prea lung. Oamenii obisnuiti nu pot "concura" cu indicii pietelor si nici nu ar trebui sa incerce acest lucru.

Ignora ceea ce fac altii

Este natural sa vrei "sa intri in rand cu altii" si sa eviti "sa fii lasat in urma". Lasa aceste instincte deoparte. Cand consideri ca vine vremea sa investesti, fa ceea ce crezi ca e mai bine pentru tine si familia ta.

Ai rabdare

Oportunitatile de investitii sunt ca autobuzele. Daca ai pierdut unul, nu trebuie sa il urmaresti. Relaxeaza-te. Altul va veni in curand.

Nu sta pe margine pana va fi prea tarziu

Daca te temi sa investesti, fa-o din vreme, mai des si in valori mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sfaturi investitii criza , #firma