Ambasadorul Irakului le cere romanilor sa investeasca in Golf

Luni, 28 Iulie 2008, ora 11:28
1612 citiri
Ambasadorul Irakului le cere romanilor sa investeasca in Golf

Oamenii de afaceri din Romania sunt sfatuiti de ambasadorul Irakului la Bucuresti sa investeasca in industria de petrol si gaze din tara sa. Intr-un intreviu acordat presei, Excelenta Sa Adel Murad sustine ca Irakul a devenit o tara mult mai sigura si atractiva pentru investitorii straini.

Ambasadorul irakian a recunoscut ca romanii nu sunt atrasi de investitii in zona, dar sustine ca Executivul de la Bagdad va oferi facilitati financiare celor care se vor incumeta.

"Se tem (n.r. oamenii de afaceri romani), desi multe regiuni din Irak sunt foarte sigure. Sa va dau un exemplu: la 1 august va incepe exploatarea unui camp nou de gaz de la Kormol, din Kurdistanul irakian. Se vor extrage doua milioane de metri cubi de gaz pe zi. Exploatarea este facuta de Dana Gas, companie qatareza care lucreaza in regiune de trei ani, fara a avea de suferit in vreun fel de pe urma terorismului. Investitia initiala a fost de 650 de milioane de dolari. Extractia poate ajunge insa pana la 8,4 milioane de metri cubi pe zi. Eu invit companiile romanesti sa inceapa sa lucreze in aceasta zona, mai ales ca guvernul irakian este gata sa le ofere facilitati. Oamenii de afaceri romani ezita insa, deocamdata, si se tem, desi le-am prezentat numeroase oportunitati de investitii, am insotit eu personal delegatii de oameni de afaceri in Irak", a precizat Adel Murad, citat de Cotidianul.

Ambasadorul Adel Murad este de origine kurda si a luptat in anii '70-'80 in miscarea kurda impotriva regimului Saddam Hussein in regiunea muntoasa de granita cu Turcia, unde se afla acum teroristii PKK.

In urma cu 20 de ani, cand Hussein a ucis 5.000 de kurzi cu arme chimice, Murad se afla la 25 km de satul al-Abja, vizat de atacul regimului de la Bagdad.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ambasador Irak, #Adel Murad, #mesaj, #investitori romani, #industria de petrol si gaze , #firma