Amenzi usturatoare in domeniul jocurilor de noroc: Loteria Romana, printre cei sanctionati

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:53
3501 citiri
Amenzi usturatoare in domeniul jocurilor de noroc: Loteria Romana, printre cei sanctionati

Consiliul Concurentei a sanctionat Loteria Romana si alte trei companii din domeniul jocurilor de noroc cu amenzi in valoare totala de circa 17 milioane de lei pentru stabilirea unei clauze de neconcurenta in contractul privind implementarea programului video - loterie.

Autoritatea de concurenta a constatat ca Loteria Romana SA, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom SA Holdings si Lotrom SA au realizat o intelegere privind implementarea programului video - loterie in Romania, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul Contractului de credit - furnizor, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei remis Ziare.com.

Cele patru companii au primit amenzi in valoare totala de 16,85 milioane de lei (aproximativ 3,76 milioane de euro).

  • Obligatia de neconcurenta prevedea ca pe perioada derularii contractului, 2003-2013, Loteria Romana nu avea voie sa desfasoare un alt program de video-loterie sau unul similar in cooperare cu alte companii.

Desi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui astfel de program, clauza de neconcurenta cuprinsa in contractul incheiat intre cele patru companii a condus la restrangerea concurentei atat pe piata exploatarii masinilor electronice cu castiguri din Romania, cat si pe pietele aferente productiei/comercializarii de echipamente.

"Conform legislatiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Romana detine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restrictia cuprinsa in contract a eliminat concurenta de pe aceasta piata prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioada de 10 ani" a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Cele patru companii au fost sanctionate astfel:

- Compania Nationala Loteria Romana SA: 9.018.141 lei (2.012.708 euro)

- Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services: 5.541.874 lei (1.236.860 euro)

- Intracom SA Holdings: 1.779.528 lei (397.163 euro)

- Lotrom SA: 512.469 lei (114.375 euro)

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Consiliul Concurentei amenda Loteria Romana, #amenzi companii jocuri noroc, #clauza neconcurenta vide loterie , #firma
Comentarii