Ziare.com

Angajatii ArcelorMittal au fost trimisi in somaj tehnic

Vineri, 13 Martie 2009, ora 16:36

   

Angajatii ArcelorMittal au fost trimisi in somaj tehnic
Angajatii ArcelorMittal Galati vor fi trimisi in somaj tehnic, incepand cu data de 1 aprilie, in transe de cate zece zile.

Combinatul siderurgic a luat decizia de a-i trimite in somaj tehnic pe cei 12.500 de angajati timp de trei luni din cauza productiei scazute, relateaza Realitatea TV.

"Salariatii vor pleca in sase transe de cate 2.000 de oameni. Vor sta in somaj tehnic cate zece zile, perioada in care vor fi platiti doar cu 75% din salariu si cu sporul de vechime, celelalte drepturi ce le revin conform contractului colectiv de munca urmand a fi anulate", a declarat presedintele sindicatului Solidaritatea din combinat, Gheorghe Tiber.

De asemenea, conducerea ArcelorMittal Galati ia in considerare ca, dupa intoarcerea din somaj tehnic, sa-si oblige angajatii sa-si ia cate zece zile de concediu de odihna anticipat, daca productia nu se va relansa.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit datelor companiei, pentru 2009 se estimeaza o productie maxima de 1,5 milioane de tone de otel, iar pentru perioada 2010 - 2012 se estimeaza o productie de trei milioane de tone anual.

Sindicalistii si administratia companiei se vor intalni luni, in incercarea de a ajunge la o solutie. Liderii sindicalisti vor propune patronatului sa ia alte masuri alternative trimiterii in somaj tehnci, cum ar fi redistribuirea angajatilor in alte sectoare din combinat.

De asemenea, liderii au declarat ca vor declansa proteste, daca nu se ajunge la o intelegere. "E clar ca vom apela la toate mijloacele de protest sindical, precum pichetari. Excludem grave din calcule, pentru ca patronatul abia asteapta", a spus liderul FSS-Metarom de la Galati, Adrian Adascalitei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor