Ziare.com

Angajatii companiilor de stat sunt amenintati de valul concedierilor

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 12:05

   

Angajatii companiilor de stat sunt amenintati de valul concedierilor
Concedierile masive bat la usile companiilor de stat . Acestea incep sa se gandeasca la formule prin care sa poata supravietui crizei si cauta sa isi eficientizeze activitatea.

Doua firme de stat care urmeaza sa triita acasa din angajati sunt Electrica si Combinatul Chimic Oltchim. La electrica au fost anuntate disponibilizari de pana la 11%, insemnand aproximativ 2.000 de salariati, informeaza Business Standard.

"Pentru anul viitor, se estimeaza reducerea consumului de energie chiar si cu pana la 10%. Atfel, companiile de distributie isi vor regandi costurile. Pentru Electrica Serv, aceasta inseamna un procent considerabil de oameni neacoperiti de lucrari si implicit pierderi", a declarat Catalin Stancu, director al Electrica.

O alta societate de stat, Transelectrica, ia in calcul pentru 2009 o reducere de personal de 2%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Oltchim a inceput procesul de disponibilizare din noiembrie reducand numarul angajatilor cu 500 de persoane.

Alaturi de companiile de stat, cele private mici si mari, se confrunta cu probleme din cauza crizei financiare. Dacia, ArcelorMittal sau Mechel, au fost printre primele companii mari care au dat tonul concedierilor.

Pana in momentul de fata peste 15.000 de oameni au ramas fara un loc de munca iar alti 20.000 sunt in somaj tehnic.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In tara e rau,

in "afara " cred ca la fel de rau...Va creste oare valoarea terenului agricol?...Bunica mea a dat salba de aur de la gat pentru "pamant".

 

haaasetha'a faranaaaa

Juktdo No'k Tudath!
En kaast narada, raoul gollath, thusii serve... Juktdo, en neth on terrathan legtdhai jukdto. Nem tin on nith, en khannath Transeletricaith, en khaon Regiaii Autonomikhanon. Dekh Romanhaniain Staakth en neth kannathaa en kaast.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor