ArcelorMittal Iasi opreste productia pentru 24 de zile

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 13:56
1056 citiri
ArcelorMittal Iasi opreste productia pentru 24 de zile

ArcelorMittal Iasi isi va sista productia, incepand de vineri, 19 decembrie si pana in 12 ianuarie, oprirea activitatii in perioada sarbatorilor de iarna fiind in acest an prelungita cu o saptamana fata de anii trecuti.

"Am avut noua luni foarte bune si trei mai putin bune. In ultimele trei luni s-au diminuat veniturile, iar unitatea a produs la jumatate, circa 4.000 de tone, fata de primele noua luni ale anului, cand productia era de 9.000 - 10.000 tone/luna. Cu toate acestea, s-a dat deja o prima de 150 de lei, in timp ce sindicatul si conducerea au dat tichete cadou si, respectiv, pachetele cadou", a declarat, joi, liderul de sindicat Constantin Rotaru, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, unii angajati se tem ca ar putea fi efectuate disponibilizari la inceputul anului viitor, dar conducerea Arcelor Mittal Iasi nu a transmis nicio informare in acest sens.

"Doar cativa din cei 635 de angajati mai sunt acum trimisi acasa cu 75% din salariu. Nu stim ce va fi in 2009. Exista o vorba, trebuie sa fii nebun sa faci previziuni in perioada de criza. Dar, din datele pe care le avem pana acum, primul trimestru al anului 2009 va fi mai putin incarcat in comenzi", a mai spus Rotaru.

La mijlocul lunii octombrie, conducerea ArcelorMittal Iasi a inceput sa trimita in somaj tehnic angajatii unitatii, din lipsa de comenzi. In lunile octombrie, noiembrie si decembrie, din cele trei sectii au functionat doar doua, iar una dintre acestea partial. In luna noiembrie, conducerea companiei a trimis angajatilor scrisori prin care i-a asigurat ca situatia se va remedia, iar liderii de sindicat au anuntat ca ArcelorMittal Iasi va inregistra profit in 2008 datorita activitatii de productie din primele noua luni ale anului.

La unitatea ieseana se produc, in special, tevi sudate si tevi laminate la rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Arcelor Mittal, #inchidere arcelor iasi, #sistare productie arcelor, #productie tevi laminate , #firma