Ziare.com

Autodisponibilizari la ArcelorMittal Galati pana in martie 2009

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 20:18

   

Autodisponibilizari la ArcelorMittal Galati pana in martie 2009
Angajatii combinatului ArcelorMital Galati isi vor putea depune cererile de autodisponibilizare incepand de luni pana in martie 2009. Prioritate la plecare au angajatii din sectorul neproductiv, care vor beneficia de recompense financiare substantiale.

Anuntul privind deschiderea unei noi scheme de plecari voluntare in combinat a fost comunicat de patronat, miercuri, in sedinta de dialog social cu sindicatele, informeaza NewsIn.

"Salariatii din combinat vor putea sa depuna cereri de autodisponibilizare de luni pana la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie anul viitor", a declarat, miercuri, presedintele coordonator al sindicatului Solidaritatea, Ilinca Diaconu.

Patronatul nu a comunicat o tinta in ceea ce priveste numarul siderurgistilor care vor parasi combinatul prin aceasta schema de plecari voluntare, dar a anuntat recompensele financiare. "Se va aplica schema din primavara.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Fiecare om care va pleca va primi 16.000, 18.000 sau 20.000 de lei, in functie de vechime. De asemenea, va primi salariul brut incasat in luna in care depus cererea de autodisponibilizare, asta timp de sase, noua sau 12 luni, tot in functie de vechime. La aceasta se adauga indemnizatia de somaj, acordata in conditiile legii", a afirmat Ilinca Diaconu.

In prezent, combinatul siderurgic de la Galati are in jur de 13.600 de angajati. In mai 2008, directorul general Augustine Kochuparampil declara ca tinta managementului este sa se ajunga la 13.000 de angajati pana la finele acestui an si la 10.000-11.000 de oameni pana in 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor