Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

AVAS cheama in instanta ArcelorMittal Galati

Sambata, 23 Mai 2009, ora 08:36
991 citiri
AVAS cheama in instanta ArcelorMittal Galati

AVAS a dat in judecata ArcelorMittal Galati, pentru plata unor despagubiri restante, in valoare de 2,2 milioane de dolari.

ArcelorMittal nu a respectat programul de investitii care trebuia realizat in perioada 2005-2006, fapt amendat de AVAS, anunta EVZ.

Conform contractului de privatizare al fostului combinat Sidex, incheiat in 2001, ArcelorMittal avea obligatia de a face investitii in modernizarea unitatii siderurgice. Pentru ca nu s-a conformat, AVAS vrea sa incaseze penalitati de intarziere.

"Aceasta amenda neplatita face obiectul unei actiuni inaintate Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera

de Comert si Industrie a Romaniei", a explicat Gheorghe Tiber, presedintele Sindicatului "Solidaritatea".

Pe de alta parte, trebuie mentionat ca, in plina criza, compania nu o duce tocmai bine. Adunarea Generala a Actionarilor de la ArcelorMittal Galati a aprobat, miercuri, sa inchida Uzina Cocso-Chimica de pe platforma siderurgica galateana.

"Aceasta decizie este una extrem de grava si nejustificata, deoarece pune in pericol functionarea combinatului, in aproximativ un an si jumatate se va inchide fluxul cald. Aceasta decizie a patronatului mai inseamna, de asemenea, si disponibilizarea a 1.500 de oameni", a declarat Gheorghe Tiber.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#AVAS ArcelorMittal Galati, #arcelormittal galati , #firma