Carti de 10 milioane de euro vandute pe Magheru

Sambata, 30 August 2008, ora 09:56
1885 citiri
Carti de 10 milioane de euro vandute pe Magheru

Anual pe bulevardul Magheru din Capitala se vand anual carti de peste 10 milioane de euro.

Intre Universitate si Piata Romana sunt cel putin cinci librarii de mare suprafata precum Eminescu, Dalles, Carturesti, Patria, Teora si noul amplasament Diverta deschis in locul fostului magazin Eva.

"Este o aglomerare unica in Romania, datorita pozitiei bulevardului, intre cladirea Universitatii, cea a Arhitecturii si Academia de Studii Economice", a declarat proprietarul afacerii Diverta, Octavian Radu.

Desi anul trecut totalul vanzarilor de carte din Romania au ajuns la 60 de milioane de euro, cifra ne plaseaza mult in spatele altor tari europene. Conform unor statistici daca un roman cheltuieste in jur de trei euro pe carti in fiecare an, in Ungaria si Polonia investitia ajunge la o cifra de opt ori mai mare. In Marea Britanie si Franta cheltuielile pentru carti ajung sa fie de zeci de ori mai mari, informeaza Banknews.

Odata cu noua librarie inaugurata pe Magheru, Diverta a lansat si un nou concept prin care se doreste desfiintarea raioanelor si amenajarea de cafenele. In librarie se mai pot gasi pe langa carti si jucarii, produse multimedia, papetarie si un spatiu special amenajat gadgeturilor producatorului american Apple.

Incepand cu anul viitor reteaua Diverta intentioneaza sa lanseze pe piata romaneasca mai multe librarii in sistem de franciza vizand extinderea in orasele mai mici.

Costurile pentru amenajarea unui magazin in acest sistem ajung la 700 de euro pe metru patrat din care 300 de euro reprezinta stocul de marfa. Pentru o librarie de 200 de metri patrati costul total al investitiei se ridica la 140.000 de euro.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#librarie, #Magheru, #profit, #carti, #cafenea, #Diverta , #firma