Ziare.com

Cat costa sa-ti faci o firma intr-un paradis fiscal?

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 08:52

   

Cat costa sa-ti faci o firma intr-un paradis fiscal?
Din cauza regimului fiscal din Romania si a posibilitati cresterii TVA-ului la 24-25% si a cotei unice la 20%, tot mai multi romani aleg sa-si infiinteze firme in paradisuri fiscale precum Insulele Virgine Britanice, Seychelles, Bahamas, Barbados sau Montserrat.

Cei care doresc sa fie antreprenori in Insulele Virgine Britanice, trebuie sa stie ca metoda de inmatriculare/inregistrare presupune ca memorandumul si statutul sa fie semnate de actionar, iar actionarii trebuie sa fie persoane locale licentiate in acest scop.

Aici, termenii Bank, Insurance, Trust, Trustee, Chamber of Commerce, Municipal, Royal, British nu pot aparea in numele companiei fara acord anterior sau licenta, iar timpul de inmatriculare este de 4-5 saptamani, potrivit Capital.

Taxele si impozitele anuale sunt de minim 350 dolari in cazul in care capitalul social este mai mic de 50.000 dolari. Costurile obligatorii sunt de 1.000 de dolari, iar taxele anuale incluzand sediu registrat si agent registrat precum si taxele se ridica la aproximativ 1.240 de dolari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cei care doresc sa-si faca o firma in Barbados, trebuie sa stie ca toate numele trebuie sa se termine cu urmatoarele cuvinte: Incorporated, Inc., Corporation, Corp., Limited, LTD. Aici, taxele si impozitele anuale se ridica la 100 de dolari, iar taxele de constituire sunt de 2.000 de dolari.

In Cipru trebuie sa platesti 895 de euro pentru aprobare nume, inregistrarea societatii cu certificate eliberate complet (Certificatul de Inregistrare, Certificat de Director / Secretar, Certificat al Actionarilor, Certificatul de Sediu, Memorandumul si Actul Constitutiv inregistrat in limba greaca si copie tradusa in limba engleza.

Pentru servicii suplimentare precum introducerea pentru Cont Bancar trebuie sa platiti 250 de euro, pentru inregistrare pentru TVA 190 de euro, pentru schimbarea sediului social 150 de euro, pentru schimbarea Directorilor / Numele Societatii 150 de euro fiecare, iar apostila de Document 75 de euro.

Taxele anuale presupun aici: sediul - 200 de euro pe an, secretarul Nominalizat - 170 de euro, directorul Nominalizat - 200 de euro fiecare, actionar Nominalizat - 170 de euri fiecare, compania taxe anuale - 370 de euro, minim taxele de audit - 550 de euro (bazat pe tranzactii, costul total anual pentru o societate cu latente nominalizate (toate trei), a sediului, inclusiv conturile si audit - 1.550 de euro.

Pentru o firma inregistrata in Seychelles, taxele si impozitele anuale sunt de minim 100 de dolari americani in cazul in care capitalul social este mai mic de 100.000 de dolari, iar taxele de constituire se ridica la 890 de dolari.

Pentru sediu registrat si agent registrat trebuie platiti 780 de dolari, iar costurile optionale sunt, in functie de serivicii (Actionar nominalizat, Imputernicire cu autentificare notariala, Autentificare notariala sau Apostille, Certificate of Good Standing) sunt intre 160 si 590 de dolari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oare citi ...

politicieni romani si bancheri din romania au deschise firme acolo ? asa e,.daca am baut cerneala si am ajuns doar sofer. Cu cerneala trebuia sa scriu ,sa invat,...acum e tirziu. bine ca macar in ultinul an am invatat sa "tastez",..si daca n-am invatat macar sa ma fi invatat mincinos sa pot ajunge politician,..acum si eu,..impartam functii si luam spagi. Na,..stiti ce,..mai bine mai sarac si mai linistit,..nu mmint,nu promit sa nu fac,..doar ca acum i-mi taie 15%. Asta e viata,.romanul se resemneaza repede,..mai cite o rabufnire ,dar si aia trece repede cind realizezi ca sansa e 0,00001%.Sa treiti ,..BINE! Cei care ve-ti putea.

 

ce e cu articolul asta?

E un "tutorial" despre cum sa iti sabotezi Tara?..
Ramaneti aproape! Probabil ca maine vom primi instructiuni despre cum sa faci un jaf armat fara sa fii prins.

 

Care sabotaj?

Sabotaj este jaful pe care-l fac politicienii cu rubedeniile din administratie, cu achizitiile publice, cu salariile nesimtite, etc.
Apar zilnic cel putin 2-3 articole pe zi despre adevaratul sabotaj din tara asta...

Peste tot in lume, marile companii isi carabanesc profitul in offshore. Si numarul lor creste!
Offshore-ul nu va fi interzis niciodata pentru ca acolo se carabanesc si politicienii.
Singurii care raman sunt IMM-urile...Si ce face statul roman pentru IMM-uri? Ala nu e sabotaj?

Si ce face statul roman pentru IMM-uri? Ala nu e sabotaj?

Adica? Fii mai explicit. Ce legatura are ce am scris eu cu IMM-urile si raspunsul tau?
Mi se pare un articol demn de CanCan, Libertatea Antena 3 OTV...etc.
In vreme de criza ma astept sa imi vanda un pont cum sa imi reinvestesc profitul si nu cum sa fug ca un infractor cu banii.
Oricum cei ce fura...nu isi fac griji de-astea.

In plus, daca tot vrei sa vb despre IMM, numeste un guvern dupa 1947 care a facut ceva pt IMMuri.

Si ce sa zic !!

Sa las profitul in Romania sa aibe ce papa guvernul sa mai cumpere diverse lucruri la suprapret sa faca contracte la niste preturi mult mai mari decat se practica in alte tari. Asa ca mai bine ii pap singur .

 

nu-i corect

Din taxe se intretine invatamantul, cultura, armata, spatiul public etc. E imoral sa profiti de toate astea si sa nu contribui, lasand doar pe cei mai modesti dintre cetateni sa-si dea onest obolul. E o forma de furt. Cand furi statul iti furi concetatenii. E valabil si pentru profitorii puterii politice si pentru evazionistii fiscali : toti fura acealeasi victime, pe romani.

progres

ha ha ha ha ha ha ha ha,buna idee!cum romanul este inventiv si nu duce lipsa de idei se adapteaza usor,ha ha ha ha ha ha ha

ma-ntreb

de ce multe firme romanesti aleg sa fie inregistrate in Cipru. Sa fie o preferinta pentru balcanism si pescuit in ape tulburi ?

 

Sa fie o preferinta pentru balcanism si pescuit in ape tulburi ?

Nu este o preferinta pt. balcanism. Este mult mai usor de ajuns in Cipru. Biletul de avion este mai ieftin si zborul dureaza mai putin. Cat despre pescuitul in ape tulburi si in Seychelles, Barbados s.c. se practica.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor