Ce mai vand taranii pe net: capre, ponei cu cip si vile luxoase

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 06:52
4529 citiri
Ce mai vand taranii pe net: capre, ponei cu cip si vile luxoase

"Netul" a devenit tot mai familiar printre taranii de la sate. Multi dintre cei care au acces la un calculator cu conexiune la Internet aleg aceasta cale facila de a-si promova produsele.

Un taran din judetul Cluj si-a postat un anunt pe net cum ca vrea sa isi vanda cele 90 de capre din batatura. Pe fiecare rumegatoare el cere 200 de lei. Un altul are la vazare cativa miniponei cu cip si pasaport, dar si un armasar de 70 cm, din 2005, care "nu mai creste", si pe care vrea 500 euro.

Omul ne asigura ca asteapta comenzi pentru ponei si miniponei la super preturi pentru ca ii aduce din import, tocmai din Olanda. Nici baltatele romanesti nu lipsesc din anunturile de pe net. Astfel, un fermier din Bihor are la vanzare vaci de lapte Baltata romaneasca, tinere, la pret de 2.500 ron negociabil, cu transport inclus, iar un altul vrea sa cumpere miei "negociabil".

Si pentru ca in acest an se pare ca recota de porumb este destul de buna, un taran din Timis ne anunta ca vinde porumb cu 495 lei tona, in timp ce in judetul Bihor graul se comercializeaza cu 0,5 lei kg. Un taran din Vrancea are de vanzare vin Merlot, Feteasca, "natural cu buletin de analiza si acte", la un pret de 2,5 ron, iar strugurii pentru vin se dau cu 0,60 lei/kg.

Pe de alta parte, terenul nu mai este parca la mare pret. Pe un lot de 3860 m intravilan in localitatea Jilavele, la 13 km de Urziceni, cu doua deschideri, un fermier vrea 2,6 euro/mp.

Tot pe net este scoasa la vanzare si o vila de lux in Eforie Nord (in zona de vile) "la numai 5 minute de mare", dupa cum ne asigura proprietarul. Suprafata construita este de 830 mp, D+P+E+M .

Constructia este foarte solida, din caramida cu finisaje moderne si superioare, cu potential deosebit cu vad turistic format. Are 14 camere, 9 bai, living, bucatarie, 3 balcoane si terasa. Vila dispune si de curte, centrala termica proprie si garaj, crama, avand si termopane, candelabre din cristal, parchet, semineu din marmura. Vila se vinde complet mobilata si utilata in scop turistic, la un pret final de 625.000 euro.

Vlad Voiculescu

Citeste si:
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că este "un pas important înainte" faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu pentru susţinerea noului guvern până la 1 februarie. "Dacă e...
PNL, în cădere liberă
PNL, în cădere liberă
Domnul Florin Cîțu, referindu-se la “zvonul” că PNL ar fi refăcut pe sub masă USL 2.0, își asigură electoratul, deja buimac de deciziile luate până acum, că „mergem (cu noul guvern...
Sursa: Ziare.com