Cele mai ciudate nume de firme din Romania: Sunt inspirate de cele sfinte, filme sau politicieni

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 00:12
43926 citiri
Cele mai ciudate nume de firme din Romania: Sunt inspirate de cele sfinte, filme sau politicieni
Foto: ziarulnatiunea.ro

Sa faci afaceri in Romania inseamna sa ai si foarte multa imaginatie, iar atunci cand isi aleg denumirile firmelor, multi dintre romani se dovedesc a fi foarte inspirati.

KeysFin, o firma ce ofera servicii de business information si credit risk management dedicate mediului de afaceri, a cautat cele mai originale denumiri de afaceri din tara noastra.

"Sa incepem cu cele sfinte. Daca vreti sa faceti afaceri de succes, ar fi bine sa invocati inca din start ajutorul divin. Asa s-au gandit, probabil, cei care au deschis firma DUMNEZEU TRAIESTE SI VORBESTE SRL din Sibiu, specializata in cresterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catarilor si asinilor", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

In Dolj exista o alta firma, ISUS TE IUBESTE SRL care se ocupa cu exploatarea forestiera, asta pe langa firmele cu nume de sfinti in genul SFANTUL ARHANGHEL MIHAIL SRL sau SFANTUL PATRU IMPEX SRL, din Bailesti, specializata in fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice.

"Cei care n-au avut curajul sa invoce sfintii, s-au gandit la miracole si alte evenimente crestine. Asa au aparut INVIEREA DOMNULUI BUCURESTI PENTRU PRESTARI SERVICII, EVANGHELIA CONSTRUCT SRL din Bucuresti, INGERUL PAZITOR SRL din Calarasi, INVIEREA LUI LAZAR SRL din Giurgiu, MIRACOL - FRUCTE SI LEGUME SRL din Glina, PAMANTUL FAGADUINTEI din Ploiesti, APA VIE SRL din Tg. Jiu si SPIRIDUSUL CREATOR SRL-D din Popesti Leordeni, asta pe langa cele sapte firme care contin revelatii in denumire, precum REVELATII IMPEX SRL", potrivit sursei citate.

Alti oameni de afaceri au ales cealalta cale, iar dovada sta DIAVOLBLU SRL din Tartaresti. La Registrul Comertului sunt inregistrate si trei firme care contin numele Vrajitoarea.

Nici conationalii de alte religii nu s-au lasat mai prejos. Asa au aparut MUSULMANU MOTORS C & L SRL din Arges, MUSULMANCA SRL din Ialomita, MECCA & MEDINA SRL din Roman, ALLAH COMPANY IMPEX SRL din Bucuresti, cele 5 firme cu nume de JIHAD si cele 100 de firme cu numele de ISIS, ca tot sunt la moda.

Multe firme au in denumirea lor cuvinte precum apocalipsa, armaghedon, ebola sau cancer.

Ghinion si noroc

Exista o firma numita GHINION IMPEX in Ialomita, dar si AGENTIA DE SPART GHINIONUL SLR in Bucuresti, firma aflata inca in functiune si care se ocupa cu "activitati de difuzare a programelor de radio".

Exista o firma numita TEAPA SRL, din Ocna Mures, specializata in lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

Alte exemple sunt TEPAR & POPUTA SNC din Cluj Napoca, HACKER SRL din Cluj, firma specializata in activitati de secretariat, dactilografiere, multiplicare si traduceri, PACALICI SRL din Iasi, firma specializata intermedieri in comertul cu produse diverse, DRUMUL LOZALOR SRL din Satu Mare, specializata in pregatirea drumurilor, cele 11 firme care contin denumirea faliment, precum FALIMENT IMPEX SRL, dar si alte firme cu denumiri oarecum asociate, de la casa de productie TV IDIOT FILM SRL din Draganesti-Olt la CRIZA SRL din Calarasi si MILOGUL SRL din Cluj Napoca.

Exista, bineinteles, si firma DRUMUL INVINGATORILOR SRL, iar in Orsova intalnim restaurantul VISUL AMERICAN SRL.

Patronii se inspira si din filme

Dincolo de cele sfinte, de provocarile crizei si apocalipsa, patronii romani se inspira si din filme, atunci cand isi aleg denumirile de firme.

Avem, astfel, o puzderie de firme cu numele LAS FIERBINTI SRL din Suceava, MATRIX SRL, AVATAR HOSTING din Bucuresti, SUPERMAN TOTAL din Hunedoara, STAR WARS SRL din Constanta, HOBBIT BROKER DE ASIGURARE, SAURON SRL, CEI TREI MUSCHETARI IMPEX, BRUCE LEE SRL din Pitesti si cele 4 firme cu denumirea VAN DAMME.

Daca tot vorbim de personaje cunoscute, notam si DI CAPRIO SRL din Dolj, AL PACINO SRL din Timisoara, DE NIRO SRL, ALBANO FOTOVOLTAICO SRL din Timis si firma DAN SPATARU JR. TRAVEL SRL din Bucuresti.

Nume de politicieni

Avem bineinteles si denumiri cu valente istorice. GINGIS HAN este prezent in patru firme, iar CEAUSESCU & PARTNERS se ocupa de audit financiar in Constanta. Notam si OBAMA VASI SRL din Buzau, PRINTUL MARELUI PUTIN SRL din Bucuresti, PRINTESA DAIANA SRL, PRINTUL DRACULA SRL, dar si PRINTESA ASFALTULUI SRL din Galati.

Cei de la Keysfin au numarat, totodata, numai putin de 23 de firme cu numele BASESCU si 28 cu PONTA.

Ca imaginatia romanilor in materie de nume de firme este de-a dreptul fabuloasa o constituie si urmatoarele exemple.

In Olt este inregistrat o firma cu denumirea SCUIPICI COMPANY CONFECTION DE LOUX, iar in Pitesti functioneaza societatea EU SI TU PENTRU VIITOR din Pitesti, specializata in lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

In Capitala sunt inregistrate firmele STRALUCITORII DE MASINI SRL si USTUROI CU MAMALIGA PRODUCTION SRL, in Sinaia avem PUTIN DIN TOT SRL, in Calarasi REGELE FIARELOR SRL, in Timis BESTIAL RECORDS SRL, in Craiova MARADONA BEAUTY, iar in Alba Iulia OCCIDENT MURDAR CURAT LUX SRL.

Exista si firme cu nume ce contin cuvintele var, cumnat, gigolo si chiar 13 societati nu denumirea poponet.

Nici animalele nu au fost uitate. Iata cateva exemple: ELEFANTUL BIMBO COMIMPEX SRL, SAPTE MAIMUTE SRL sau SOARECE ATRACTIV SRL.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#nume traznite firme, #nume amuzante firme, #firme Dumnezei , #firma