Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai profitabile companii in 2008

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 13:38
2025 citiri
Cele mai profitabile companii in 2008
Foto: Arhiva

Orange Romania, Petrom SA si Vodafone Romania au fost, in 2008, cele mai profitabile companii din Romania.

Aceasta este ordinea primelor trei pozitii din topul national al intreprinderilor private din Romania, intocmite de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si ministerul IMM-urilor, scrie Gandul.

Mai precis, Orange a avut anul trecut un profit brut de 1893 milioane lei, Petrom a contabilizat un profit brut de 1605 milioane lei, iar Vodafone - 1322 milioane lei.

Presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a declarat vineri la lansarea topului, ca, in 2008, peste 300.000 de firme din Romania au inregistrat profit, dar a precizat ca in primele noua luni din 2009, 158.000 de firme si-au incetat activitatea "fapt fara precedent in Romania".

Printre cauze au fost identificate criza mondiala, criza nationala, lipsa deciziilor de contracarare a crizei si instabilitatea politica.

In topul celor mai profitabile firme in 2008 se mai afla ArcelorMittal Galati, American European Marketing Enterprises sau Lafarge Ciment Romania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#top companii profitabile 2008, #companii profit 2008, #Orange profit 2008 , #firma