Ziare.com

Concedieri masive la fabricile de masini din Europa

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 10:09

   

Concedieri masive la fabricile de masini din Europa
Constructorii de masini fac restructurari masive si in Statele Unite, dar si in Europa, concediind mii de angajati, din cauza pierderilor cauzate de cresterea pretului petrolului.

Ford si General Motors au inchis fabricile din Statele Unite si au pastrat la capacitati maxime fabricile din Europa pentru a acoperi pierderile, insa in ultimul timp companiile incep sa reduca salariile si sa concedieze angajati si in Europa.

In Franta, Renault va concedia 4.000 de angajati, iar Ford intentioneaza sa inchida fabrica din Southampton, Marea Britanie. Volvo va aplica un plan de disponibilizare a 2.000 de angajati la o fabrica din Suedia. Unele companii cauta amplasamente noi pentru fabrici, unde mana de lucru este mai ieftina.

Conform reprezentantilor Renault, valul de concedieri nu va afecta si Romania.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Fabrica din Romania nu este vizata de acest plan al celor de la Renault", a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia pentru EVZ.

Declinul continuu al vanzarilor cauzat de cresterea pretului petrolului, si implicit al benzinei, a dus la aceste reduceri drastice de personal.

Citeste mai multe despre fabrici masini concedieri Europa
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2261 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor