Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cui ii merge bine pe criza?

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 10:13
3095 citiri
Cui ii merge bine pe criza?
Foto: Geoffreyjames.com

Intre companiile care merg bine chiar si pe criza se afla la loc fruntas firmele de recuperare, unele dintre ele reusind sa aiba profituri semnificative in anul de criza 2009.

Romanii, stramtorati din cauza crizei, au avut restante mai multe comparativ cu anul anterior, iar activitatea de recuperare a necesitat mai multe resurse din partea recuperatorilor. Ca urmare, acestea au profitat de acest fapt si au practicat tarife mai mari.

"La inceputul anului trecut, scazusera incasarile insa, datorita volumelor mari, in final am reusit sa recuperam mai mult decat in 2008", a precizat Cristian Ionescu, director general al Coface in Romania, Bulgaria si Slovacia, citat de conso.ro.

Si firmele care externalizeaza au inceput sa mai coboare pretentiile si, pe langa acceptarea unei rate de succes mai reduse decat in anii trecuti, tarifele platite companiilor de recuperat au urcat.

"Acum trebuie sa alocam mai mult timp unui caz, sa dam mai multe telefoane, este normal sa solicitam mai multi bani pentru acest lucru", a adaugat Ionescu pentru conso.ro.

In plus, mai nou firma de recuperat poate primi un comision fix pentru fiecare caz, mai mic decat cel standard, dar sumele obtinute se impart cu compania care a externalizat.

Coface Romania a anuntat ca a realizat, in 2009, o cifra de afaceri de 7,04 milioane de euro si un rezultat net consolidat de 0,96 milioane de euro. Cifra de afaceri de 7,04 milioane euro, respectiv 29,82 milioane de lei, reprezinta o crestere de 42 la suta fata de anul 2008, urmand astfel tendinta de crestere a Coface Romania din ultimii cinci ani.

Cele doua motoare principale de crestere au fost, la fel ca si in 2008, dezvoltarea segmentului de asigurari de credit comercial, colectarea creantelor comerciale si serviciul de informatii si ratinguri despre companii.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#afaceri bune criza, #firme recuperare criza, #recuperatori datorii criza , #firma