Danone, 15 ani in Romania

Joi, 15 Mai 2014, ora 14:38
1985 citiri
Danone, 15 ani in Romania
Foto: Danone

Grupul Danone sarbatoreste joi 15 ani de activitate in Romania, perioada in care a ajuns lider de piata, cu produse prezente in peste 10.000 de magazine.

In acest moment, se arata intr-un comunicat Danone, 1 din 2 iaurturi vandute pe piata romaneasca sunt iaurturi Danone. Totul a pornit de la achizitionarea fostei unitati Miorita Fundeni in 1996, o fabrica de lactate care a fost reabilitata si echipata cu linii moderne de fabricatie, in cadrul unei investitii initiale de 18 milioane de dolari.

Totalul investitiilor in operatiunile din Romania au atins, potrivit comunicatului Companiei Danone, 300 de milioane de lei, in 15 ani.

"Primul lot de iaurt l-am vegheat peste noapte, in timp ce fermenta. Voiam sa ne asiguram ca va iesi perfect, aveam incredere ca va fi asa, dar stiam, la fel ca si acum, ca succesul depinde de noi si eram hotarati sa facem totul ca la carte", a povestit George Alexe, coordonator atelier productie.

Numarul angajatilor Danone in Romania se ridica la 500 de persoane, iar peste un sfert dintre ei fac parte din nucleul initial din anul 1999, cand, pe data de sarbatorita joi, 15 mai, se scoteau pe piata primele iaurturi Danone, sub brandurile Natural si Delicios.

Toti acesti oameni muncesc in echipa de productie, laborator, vanzari, financiar, mentenanta, soferi pe cisternele de lapte sau manageri proveniti din aceste departamente operative.

Compania Danone Romania face parte din Grupul Danone, prezent in 120 de tari, care a avut in 2013 vanzari de 20 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Danone sarbatoare aniversare infiintare, #Danone aniversare venire Romania, #Danone iaurt aniversare Romania , #firma