Detectivii particulari verifica angajatii multinationalelor

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 16:12
2308 citiri
Detectivii particulari verifica angajatii multinationalelor

In urma unui studiu, specialistii HR au ajuns la concluzia ca in multinationalele din Bucuresti se fura. Acestia sustin ca majoritatea angajatorilor de top apeleaza la serviciile firmelor de detectivi particulari din Bucuresti pentru a se asigura ca angajatii si candidatii sunt verificati inainte da a ocupa o functie de conducere in cadrul companiei.

Investigatorii vor livra angajatorilor, in schimbul unor tarife pe masura, informatii precum: marca masinii pe care o conduceti, detalii despre statutul social al familie din care proveniti, informatii despre persoanele cu care va intalniti, ce pasiuni si credite aveti, precum si informatii despre comportamentul dumneavoastra la anterioarele locuri de munca.

Angajatorii se vor folosi de aceste date pentru a limita accesul anumitor persoane la bani sau la functii de conducere.

Patronii firmelor private solicita din ce in ce mai des ajutorul detectivilor particulari pentru a aduce clarificari in cazuri precum: furtul din banii companiei sau vinderea de informatii concurentei. In Occident, se verifica in primul rand competentele candidatului, apoi personalitatea acestuia, iar la final, se stabileste profilul moral al candidatului. In Romania insa, lucrurile se fac pe dos.

George Butunoiu, specialist in resurse umane afirma: "Primul lucru pe care orice angajator mi-l cere este sa ma asigur daca respectivul candidat este sau nu onest. In cadrul companiilor private se fura mai mult decat in firmele de la stat. Se fura necontenit. Ii cunosc de 24 de ani si fiecare imi povesteste cat si cum fura celalalt."

Furtul este cunoscut de conducerea companiilor, acestea incluzand in bugete intre 1 si 2% pierderi. Pentru ca multinatinalele cer informatii cat mai amanuntite despre salariati, uneori detectivii particulari patrund in respectivele companii pe postul de angajati, fiind astfel in contact permanent cu persoanele suspectate. Asadar, te poate spiona colegul cu care iti iei pranzul, femeia de serviciu sau orice alt coleg cu care iti petreci timpul la munca.

Directorii platesc campanii de investigatii care sa determine riscul de securitate pe care il prezinta fiecare salariat in parte sau candidatii care urmeaza sa fie angajati. Solicitarile difera in functie de pozitia solicitata sau ocupata de respectivul angajat/candidat.

De exemplu, un salariat care castiga lunar 2.000 de lei, insa conduce o masina de lux si locuieste intr-o zona rezidentiala, ridica mari semne de intrebare in ochii angajatorilor.

De asemenea, o persoana ale carei datorii bancare depasesc posibilitatile salariale nu ar primi o functie de conducere in departamentul financiar-contabil al firmei.

Investigarea angajatilor, ca si in cazul oamenilor de rand, impune respectarea drepturilor omului si a normelor legale. Astfel incat, detectivii nu pot sa instaleze persoanelor supravegheate microfoane sau camere ascunse, pentru ca acest lucru ar incalca dreptul la viata privata al persoanei in cauza, lucru care ar fi considerat infractiune si pedepsit ca atare.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#detectivi particulari angajatori, #angajati verificati detectivi particulari , #firma