Directorul Hidroelectrica confirma ca Alro a cumparat energie sub pretul de productie

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 11:34
1865 citiri
Directorul Hidroelectrica confirma ca Alro a cumparat energie sub pretul de productie

Directorul general al Hidroelectrica, Mircea David, a confirmat ca societatea Alro a cumparat pana la 1 iulie energie hidro sub costul de productie, dupa acea data pretul curentului fiind majorat cu 12%.

"De cand am preluat mandatul la Hidroelectrica am inceput negocierile pe toate contractele bilaterale. O parte din ele am reusit sa le inchidem, cum e cazul contractului Alro la un pret superior. Am facut o crestere de 12% a pretului pana la 31 decembrie, urmand ca dupa 31 decembrie sa marim in continuare. Preturile erau sub costul de productie. Am acceptat de comun acord sa modificam contractul, discutia se face pe nivelul la care se face modificarea, noi tinand de o crestere in jur de 22 si 25 euro/Mwh. Tot ceea ce facem noi este ca preturile de livrare sa fie peste preturile de cost", a declarat directorul general al Hidroelectrica, Mihai David.

The Money Channel a dezvaluit ca o serie de companii precum Alro, Ehol Distribution, Elsid Titu si Energy Holding au cumparat energie de la Hidroelectrica sub costul de productie actualizat de 26 euro/MWh, stipulat in strategia ministerului Economiei de reorganizare a sectorului energetic.

In urma informatiilor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a decis sa investigheze situatia contractelor incheiate de Hidroelectrica.

"Nu validez preturile pe care dumneavoastra le-ati spus. Ar fi riscant din partea mea. Daca Hidroelectrica vinde sub pretul de cost are o problema deja. Pe baza informatiilor pe care mi le dati, eu va promit ca inspectia ministerului sa verifice acest lucru", a fost declaratia de marti seara a ministrului Videanu la The Money Channel.

Conform acestuia, prin reorganizarea companiilor din sectorul energetic se va termina cu "baietii destepti".

"Pe viitor, cele doua companii nu vor mai vinde energie ieftina de la Hidro si energie scumpa de la Termo. Se va vinde energie pur si simplu. Nu se va mai vinde energie ieftina de la Hidro. Am terminat-o cu baietii destepti", a mai spus ministrul Economiei.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Alro energie ieftina, #Hidroelectrica energie ieftina Alro, #Alro energie pret productie, #Videanu Alro energie ieftina, #energie baieti destepti , #firma