Ziare.com

Disney vrea sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera la zero

de Teodora Bodeanu
Marti, 10 Martie 2009, ora 16:56

   

Disney vrea sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera la zero
Compania Walt Disney vrea sa reduca la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2012.

Scopul final al Disney este reduca la zero gazele cu efect de sera emise de birourile, magazinele si parcurile detinute de companie, relateaza Reuters.

De asemenea, Disney intentioneaza sa reduca la zero cantitatea deseurilor duse la groapa de gunoi, ce se ridica la 300.000 de tone in 2006, cea mai mare parte provenind din constructii.

In loc de a arunca deseurile, compania vrea sa recicleze o mare parte din ele.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Consumul de apa este o alta grija a reprezentantilor Walt Disney, ei intentionand sa-l reduca drastic.

Potrivit lui Beth Stevens, senior vice presedinte pentru probleme de mediu al Disney, a declarat ca nu exista un termen limita pentru a atinge limita zero si ca ar putea fi nevoiti sa se bazeze pe tehnologii care sunt inca in curs de dezvoltare.

Planul de mediu a fost facut public cu o zi inainte de intalnirea anuala a actionarilor. Trustul de divertisment se alatura astfel unui grup din ce in ce mai mare de corporatii americane care s-au angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon.

"Cercetarile stiintifice curente indica faptul ca o reducere urgenta a gazelor cu efect de sera este necesara pentru a evita schimbarea climaterica," se spune in raport.

Pana in 2013, Disney va reduce consumul de electricitate cu zece procente, in comparatie cu 2006. De asemenea, va arunca doar jumatate din cantitatea de deseuri pe care le arunca acum trei ani.

Citeste mai multe despre Walt Disney reducere emisii gaze
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor