Ziare.com

Enache Jiru nu vrea sa semneze contractul de administrare a FP

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 22:26

   

Enache Jiru nu vrea sa semneze contractul de administrare a FP
Presedintele comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, Enache Jiru, a renuntat la imputernicirea acordata de actionari pentru semnarea contractului cu Franklin Templeton.

Acesta a precizat ca se afla intr-o situatie contradictorie, dupa solicitarea Guvernului de renegociere a contractului.

"Imputernicirea data de hotararea actionarilor pentru semnarea contractului de administrare aprobat in AGA din 7 septembrie este contradictorie cu solicitarea Guvernului inaintata prin ministerul de Finante atat Fondului cat si Comisiei de Selectie de a renegocia contractul in scopul intaririi clauzelor in favoarea actionarilor", a declarat Jiru, pentru NewsIn.

"Avand doua solicitari contradictorii m-am aflat ca mandatar intr-o situatie contradictorie pentru ca s-au dat niste interpretari juridice (la hotararea AGA de aprobare a contractului de administrare - n.r.) si fiecare poate sa zica ca a avut partea lui de dreptate. Atunci, eu ca mandatar nu sunt cel care trebuie sa faca dreptate intre ce a inteles AGA in general si ce a inteles actionarul majoritar", isi explica Jiru decizia.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe de alta parte, presedintele consiliului de supraveghere a Fondului, Mircea Ursache, spunea recent ca, in ultima perioada, a existat o corespondenta intensa intre Ministerul Finantelor, consiliul de supraveghere a Fondului Proprietatea si comisia de selectie a Fondului, cu privire la modul in care a fost redactata hotararea adunarii generale de la inceputul lunii septembrie, care viza contractul de administrare a Fondului Proprietatea.

Astfel, presedintele consiliului de supraveghere a mentionat ca Finantele au aprobat in AGA din septembrie conditiile contractului de administrare, "dar nicidecum contractul in sine".

Jiru precizeaza ca nu pleaca din Comisie

"Am considerat pe criterii strict juridice ca trebuie sa imi duc mandatul la capat fara sa am niste riscuri legale pe cre sa mi le asum ca persoana fizica", a adaugat Jiru.

El a confirmat totodata ca renegocierea a avut loc, iar noua forma a contractului s-a inaintat Ministerului de Finante. Contractul este in prezent la Guvern, unde urmeaza sa fie aprobat si trimis ulterior actionarilor pentru a fi aprobat din nou.

Totodata, in urmatoarea adunare generala, actionarii vor trebui sa desemneze o persoana in locul lui Enache Jiru pentru a semna in numele Fondului noua forma a contractului de administrare.

"Sunt in continuare presedinte al Comisiei, nu mi-am dat demisia, doar ca m-am retras din exercitarea unui mandat pe care nu consideram ca il puteam duce la indeplinire", concluzioneaza Jiru.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in 7 septembrie, contractul de administrare cu fondul american de investitii Franklin Templeton, in contextul in care reprezentantii actionarului majoritar al Fondului, Ministerul Finantelor, au fost prezenti la adunare.

Sursa: rNews

Articol citit de 1193 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RUSINE SA VA FIE!

In loc sa cautati diferite pretexte ar fi bine ca in ceasul al 24 lea sa va puneti pe treaba!!! Luati salarii fabuloase luna de luna si nu ati fost in stare sa puneti Fondul Proprietatea pe picioare nici dupa mai bine de 4 ani de la aparitia Legii 247/2005! Suntei niste nerusinati care va bateti joc de oameni care asteapta de mai bine de 64 de ani!!! sa primesca despagubirile cuvenite dupa prorietatile lor care au fost FURATE de catre regimul ticalosit si nenorocit, comunist!!!
RUSINE SA VA FIE!!!
ATI MERITA SA RASPUNDETI PENAL FIECARE PT. FAPTELE VOASTRE!!!
PS> O DOAMNE DA NI-L INAPOI PE TEPES VODA!!!
SA FACA TREABA IN TARA ASTA!!!

 

:)))

ce vrei ba ? care-i problema ? taci si inghite, ca numai la asta e bun poporul roman....WTF . STITI NUMAI SA VA PLANGE-TI...MARSH LA MUNCA BAAA

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor