Ernst&Young: Cele mai mari riscuri si oportunitati pentru companii

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 14:04
2340 citiri
Ernst&Young: Cele mai mari riscuri si oportunitati pentru companii

Presiunea asupra preturilor si controlul costurilor reprezinta cele mai importante riscuri pentru companii, la nivel global, in acest an, potrivit unui studiu realizat de Ernst & Young.

Astfel, echipele de management sunt obligate sa identifice noi cai pentru a obtine profit, pentru a putea face fata scaderilor inregistrate in pietele dezvoltate. Acest lucru se reflecta si in orientarea catre inovatie si catre pietele emergente, care pot genera noi oportunitati de afaceri, se arata in studiul remis miercuri Ziare.com.

"Datorita evolutiilor anemice in cresterea pietei si competitiei acerbe la nivelul preturilor, companiile din pietele dezvoltate s-au orientat catre piete noi, in care sa poata fructifica oportuntati de extindere. Insa, pentru a exploata potentialul pietelor cu crestere rapida, companiile trebuie sa puna in balanta oportunitatile de aici cu propriul lor nivel de toleranta la riscuri. Important este nu atat cum intra in aceste piete, ci cum le cuceresc", se arata in studiu.

In plus, nivelul ridicat al salariilor si al costurilor de productie, precum si noile masuri de reglementare tot mai stricte ii determina pe managerii companiilor sa ia decizii drastice in privinta costurilor, fara sa afecteze, insa, standardul produselor sau serviciilor.

Managerii au declarat ca principala oportunitate o reprezinta inovatia, mai ales in cadrul pietelor in crestere rapida, atat in ceea ce priveste produsele si serviciile, cat si operatiunile. Prin urmare, sunt majorate cheltuielile alocate cercetarii si dezvoltarii, care sunt de patru ori mai mari in pietele emergente comparativ cu cele dezvoltate.

A doua oportunitate din acest an este considerata agilitatea operationala, devenita cruciala pentru supravietuire si dezvoltare, in conditiile unei economii globale volatile.

Companiile adopta acum si canale de marketing emergente, cum ar fi social media, acestea devenind, de asemenea, o oportunitate pentru afaceri.

Reglemetarea si conformitatea: integrate in modelul de business

Din perspectiva macro, rolul tot mai important al guvernelor in economie este acum perceput drept unul din riscurile majore.

Aceasta perceptie este determinata, in parte, de reglementarile din ce in ce mai stricte, in special in sectorul financiar, dar este, de asemenea, predominant in piete cu crestere rapida, unde guvernele au un rol din ce in ce mai activ.

In China, spre exemplu, anumite multinationale sunt obligate sa lucreze in parteneriat cu firme locale, statul cautand sa sustina baza industriala locala. Ca rezultat, politicile guvernamentale si mentinerea unor relatii bune cu guvernul sunt tot mai importante pentru companii.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#riscuri companii 2013, #presiune pret companii, #crestere costuri companii , #firma