Etapele infiintarii unei firme in Bucuresti

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 15:53
1643 citiri
Etapele infiintarii unei firme in Bucuresti

Infiintarea unei firme reprezinta un pas important pentru antreprenori si poate fi un proces rapid in cazul in care cunoasteti pasii necesari si lista de documente cerute de catre Oficiul Registrului Comertului.

In acest articol va prezentam etapele infiintarii unei firme in Bucuresti si principalele costuri pe care este nevoie sa le aveti in vedere atunci cand porniti afacerea proprie.

Obiectul de activitate al companiei

Primii pasi pentru infiintarea unei firme in Bucuresti constau in alegerea unui nume original si a domeniului de activitate pentru viitoarea companie.

Atunci cand alegeti domeniul de activitate, veti face acest lucru conform codului CAEN. Va fi necesar sa alegeti un obiect principal de activitate, acela in care firma se va specializa si va oferi principalele servicii, insa este recomandat sa selectati cat mai multe activitati comerciale secundare, deoarece astfel veti fi pregatiti pentru a realiza cat mai multe tipuri de activitati conexe, fie ca vor face parte imediat din oferta de servicii sau vor fi introduse pe masura ce compania se dezvolta.

Va recomandam sa faceti acest lucru inca de la inceput deoarece orice adaugare ulterioara a unui obiect de activitate secundar va necesita mai multi pasi si costuri suplimentare.

Alegerea tipului de societate si a numelui sunt alti doi pasi preliminari importanti. Atunci cand rezervati denumirea companiei este necesar sa va prezentati cu trei variante deoarece este posibil ca numele sa fie deja in uz.

Puteti verifica online disponibilitatea unui nume, pe site-ul pus la dispozitie de Oficiul National al Registrului Comertului.

Actul Constitutiv si inregistrarea la Registrul Comertului

Dupa alegerea tipului de companie, a domeniului de activitate si a numelui, antreprenorii se pot ocupa de realizarea Actului Constitutiv, de depunerea capitalului social intr-un cont bancar precum si de stabilirea sediului social al firmei.

Realizarea Actului Constitutiv este un pas important pentru infiintarea unei firme deoarece acesta va fi documentul care va justifica formarea companiei. Puteti solicita ajutorul unei echipe de specialisti pentru a finaliza documentatia necesara pentru depunerea la Registrul Comertului.

Cateva dintre taxele ce se aplica in cazul infiintarii unei firme sunt urmatoarele: taxa specimen semnatura Administrator (eliberat de un Notar Public, aprox. 50 lei), taxele pentru infiintarea companiei la Registrul Comertului (de la 300 lei, in functie de numarul de asociati), capitalul social al companiei (de la 200 lei), precum si alte taxe notariale in cazul in care acest lucru este necesar.

Citește și:
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...