Falimentele predomina activitatea firmelor de avocatura

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:40
1776 citiri
Falimentele predomina activitatea firmelor de avocatura
Foto: HR

Falimentele predomina in activitatea firmelor de avocatura din Romania in aceasta perioada de criza economica, iar clientii care pana acum apelau la avocati pentru tranzactii imobiliare, achizitii sau fuziuni se vad nevoiti sa ceara consiliere juridica pentru reorganizari si falimente.

"Asistenta juridica reflecta in mod fidel realitatile economice, astfel incat s-au inmultit semnificativ cererile de asistenta in domeniul restructurarii companiilor, insolventa, recuperari de debite, concedieri colective, refinantari sau renegocieri ale unor credite", a declarat, pentru NewsIn, Florentin Timoianu (foto), partener in cadrul firmei de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir.

Criza economica a adus si inghetarea anumitor tranzactii importante care necesitau o importanta finantare sau amanarea acestora pana cand mediul economic sa va imbunatati. Acest lucru a dus la schimbarea activitatii principale a firmelor de avocatura.

"Situatia economica globala a avut repercursiuni si asupra unor clienti asistati de firma noastra, astfel incat structura anumitor tranzactii aflate in curs de derulare a fost modificata semnificativ. Alte tranzactii au fost supendate pe termen nedeterminat.

Mai mult, au existat si tranzactii care nu s-au mai putut realiza datorita dificultatilor intampinate de una sau mai multe dintre parti. Totusi, chiar si in acesta perioada, au fost tranzactii de zeci de milioane de euro", a mai spus Timoianu.

El considera ca se poate vorbi, in acesta perioada, de o modificare a tranzactiilor si a tipului de asistenta acordata, dar numarul de clienti a crescut, avand in vedere inmultirea problemelor juridice aparute ca urmare a contextului economic actual.

Un domeniu special si in continua dezvoltare este domeniul energiei electrice, iar acest lucru se datoreaza strategiei nationale privitoare la energia din surse regenerabile si potentialului Romaniei in acest sens, cat si faptului ca vanzarile de energie nu au fost afectate de criza economica, subliniaza avocatul.

"O precizare speciala trebuie facuta cu privire la domeniul energiei, care nu este supus decat indirect efectelor crizei economice, astfel incat este intr-o continua crestere si dezvoltare. Proiectele in acest domeniu de care ne ocupam au ca obiect parcuri de energie eoliana, hidrocetrale si centrale producatoare de energie in cogenerare, pe teritoriul intregii tari", a mai spus Timoianu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#firme avocatura, #Florentin Timoianu, #Rubin Meyer Doru , #firma